MIHAILO JANJIĆ: Crnogorski identitetski srbocid

Obavezno pročitajte

Ogorčen sam činjenicom da u vremenu vladavine demokratije, poštovanja ljudskih prava i slobode govora, jedna država, na Balkanu, u srcu Evrope i dalje se drži principa izgrađenih na ideologiji radikalnog autoritativnog nacionalizma koji karakteriše moć diktatora.

Piše: Mihailo Janjić, visoki funkcioner organizacije Stub

Nažalost, ne mislim na Nemačku iz perioda od 1933-1945, već na susednu nam Crnu Goru od 2006. pa do današnjih dana.

- Advertisement -

Uništavanje nacionalnog identiteta jednog naroda, nasilno otimanje imovine Crkve, represija i kao poslednje hapšenje i tamničenje novinara Dražena Živkovića i Gojka Raičevića… opet na našu veliku žalost nije sproveo Adolf Hitler i Hajnrih Himler nego Milo Đukanović i njegovi poslušnici. „Svetska“, „evropska“, „moderna“ i „demokratska“ Crna Gora juče je pod izgovorom: „izazivanja panike i nereda“, a pravim razlogom: zastrašivanja, ućutkivanja i gušenja slobode medija, uhapsila dva pomenuta novinara.

Tamo gde nema istine, tamo gde ne postoje argumenti, tamo gde je sila jedini način, tamo gde je mrak… tamo je danas Đukanović odveo Crnu Goru.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Protiv Šešelja stigla nova haška optužnica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je protiv Vojislava Šešelja stigla nova haška optužnica. „Stigla je iz Haga nova...

Još priča na sličnu temu