MILO UDARA NA SRPSKE MEDIJE: Režim gubi kontrolu, AEM traži cenzuru!

Obavezno pročitajte

“Izvještavanje medija iz Srbije o situaciji u Crnoj Gori kulminacija je medijske propagande koja nije viđena na ovim prostorima,“ ocjenjuju iz Agencije za elektronske medije Crne Gore (AEM).

Oni najavljuju da će zbog neprimejrenih sadržaja, punih govora mržnje i diskriminacije narednih dana uptiti zahtjev Agenciji za elektronske medije Srbije da preispita sporne sadržaje. Iz AEM-a sugerišu medijskim kućama u Crnoj Gori da rade po zakonu i vode računa o tome, kakve sadržaje objavljuju.


“Prosto apelujem, predstavnici Crne Gore, zvanična Crna Gora, oni naši čak i poznanici, rođaci, možda i prijatelji ne daj bože, koji zagovaraju Montenofašizam, koji zagovaraju satiranje srpskog, naroda oni moraju da budu predmet poruge, moraju da budu predmet javnog ostrakovanja. Ovom čoveku treba reći u kafani u restoranu, na ulici, na prijemu – vi predstavljate režim aparthejda, vi predstavljate moderni fašizam, vi predstavljate čoveka koji prodao veru za večeru”, kazao je istoričar Čedomir Antić.

- Advertisement -

“Ozbiljne države poput Izraela i nekih drugih bi ovo smatrale čak i povod da se recimo vojska pošalje na granicu sa Crnom Gorom”, naveo je jedan od sagovornika medija iz Srbije.

Ovo su samo neki od inserata iz emisija koje nastaju u Srbiji, a koje su vidljive i u našoj državi. U pitanju je, poručuju iz Agencije za elektronske medije, nastavak negativne medijske kampanje protiv Crne Gore.

“Zaista nije u redu da neko u jednoj televizijskoj emisiji pokazuje sliku ambasadora Crne Gore u Beogradu, poziva građane da ga zaustavljaju na ulici, da mu saopštavaju da je on predstavnik fašističkog režima, da u nekoj drugoj emisiji se poziva da se vojska organizuje, i da vojska krene prema Crnoj Gori, da ne govorimo o najekstremnijim uvredama”, kazao je Ranko Vujović iz AEM-a.

Radi se o opasnim sadržajima koji su zabranjeni zakonom i u Srbiji i u Crnoj Gori. Napominje da su obje države potpisnice konvencije o prekograničnoj televiziji Savjeta Evrope i direktive o audio-vizuelni medijskim uslugama Evropske unije.

“Ono što se dešava prethodnih 15 dana kulminacija je propagande koje još nije viđena koliko ja znam na ovim prostorima. Negativna je propaganda prema Crnoj Gori, znači radi se o različitim sadržajima, različitim emisijama, različitim televizijama, koje su sve vidljive u Crnoj Gori, koje šire govor mržnje, podstiču na diskriminaciju, podstiču na nasilje”, dodao je Vujović.

Zato će AEM pisati kolegama iz Srbije.

“Mi smo već to jednom uradili prije godinu dana zbog sličnih neprimjerenih sadržaja smo se obraćali agenciji u Srbiji i mi ćemo ovih dana razmatrati sve ove sporne sadržaje koje sam pomenuo i vjerovatno će iz toga da proističe neka inicijativa slične vrste”, kazao je Vujović.

Vujović očekuje da će Agencije za elektronske medije Srbije uvidjeti propuste medija iz te države i da će ih sankcionisati. Do tada poziva i medije iz Crne Gore da, kako je rekao, ne dolivaju ulje na vatru, već da pažljivo biraju koje sadržaje objavljuju.

SourceRTCG

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu