ISPLIVALI DETALJI: Evo o cemu su Putin i Vučić razgovarali!

Obavezno pročitajte

Putin i Vučić obavili telefonski razgovor

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, lideri su razgovarali o kosovskom pitanju, saopštila je pres-služba Kremlja.

U saopštenju se navodi da je razgovor održan na inicijativu srpske strane.

- Advertisement -

„Posebna pažnja posvećena je problemima rešavanja kosovskog pitanja. Aleksandar Vučić je informisao o razgovorima koji su vođeni u Vašingtonu 4. septembra i Briselu 7. septembra“, dodaje se u saopštenju.

Putin je potvrdio predsedniku Srbije nepromenljivost principijelnog stava Rusije o izradi kompromisnog rešenja o Kosovu koji je prihvatljiv za Beograd i koji mora da odobri Savet bezbednosti UN, ističe se u saopštenju Kremlja.

putin

Tokom telefonskog razgovora, ruski predsednik izjavio je o svojoj spremnosti da nastavi da blisko komunicira po svim bilateralnim, regionalnim i međunarodnim pitanjima.

„Razgovarano je o aktuelnim temama strateškog partnerstva Rusije i Srbije. Ruska strana je visoko je ocenila lični doprinos Aleksandra Vučića razvoju rusko-srpskih odnosa. Istaknuta je spremnost za daljom bliskom saradnjom sa njim o čitavom spektru bilateralnih, regionalnih i međunarodnih pitanja“, zaključuje se u saopštenju.

Sourcesputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu