19.8 C
Belgrade
četvrtak, 21 oktobra, 2021

LUKAŠENKO: Ovo je sramota i ruganje demokratiji!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko nazvao je predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama „sramotom i ruganjem demokratiji“.

“Pogledajte šta se dogada sa ovim izborima. Ovo je sramota, ruganje demokratiji”, rekao je Lukašenko, prenosi ruska državna agencija Tas s.

Podsetivši da zapadne zemlje nisu priznale avgustovske predsedničke izbore u Belorusiji kao slobodne i poštene i pozvale na ponovljanje glasanja, on je izrazio uverenje da partneri i saveznici SAD neće izneti slične zahteve, uprkos činjenici da aktuelni američki predsednik, republikanac Donald Tramp, sumnja da pristalice protivkandidata Džoa Bajdena lažno prebrojavaju glasove.

- Advertisement -

„Sada mogu da kažem: nema šanse, oni će se plašiti“, rekao je Lukašenko o mogućosti međunarodnih zahteva za ponovljanje izbora u SAD.

On je naglasio i da ne veruje da će se odnosi Minska i Vašingtona promeniti, kakav god da bude ishod predsedničkih izbora u SAD.

Zaista, Lukašenka je za pobednika proglasila Izborna komisija, čije mišljenje lideri EU nisu uvažili smatrajući da su izbori pokradeni zbog brojnih nepravilnosti, a Bajdena je za pobednika proglasila privatna telezivija i uz sve dokaze protivničkog tabora o krađi izbora (mnogo gore i masovnije nego u Belorusiji), Soroš ekipa političara u EU potrčala je da čestita Bajdenu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti