LUKAŠENKO: Ja sam skeptičar, neću se vakcinisati!

Obavezno pročitajte

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da se neće vakcinisati protiv virusa korona.

„Ja spadam među te skeptičare… Već sam rekao ministru zdravlja, odobrio je to, on je kod nas glavni, da se neću vakcinisati“, izjavio je Lukašenko tokom razgovora sa kolektivom Gradske dečje infektivne klinike u Minsku, prenela je televizija ONT.


On je dodao da je planirano da se na proleće širom Belorusije vakciniše oko 1,2 miliona ljudi.

- Advertisement -

„O kom broju će biti reč zavisi od vas, lekara. Možda i dva miliona, u zavisnosti od toga kako će se ljudi odazvati“, dodao je on.

Ranije je ministar zdravlja Belorusije Dmitrij Pinevič izjavio da je Ministarstvo izdalo potvrdu o registraciji ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“, nakon čega će biti moguća njena upotreba u Belorusiji.

Prema rečima ministra, masovna vakcinacija protiv virusa korona u zemlji započeće u januaru sledeće godine, a koristiće se strane vakcine koje se sada nabavljaju.

Podsetimo, Lukašenko je u julu saopštio da je, prema zaključcima lekara, asimptomatski „na nogama“ prebolovao virus koronu. On je u decembru rekao da se nada da se neće po drugi put zaraziti kovidom 19.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

EKSKLUZIVNO! SRPSKI ISTRAŽNI ORGANI REAGOVALI NA IZJAVU MILANOVA. POKREĆE SE KRIVIČNI POSTUPAK PROTIV FEHLINGERA I STOJKOVIĆA

Kako nas je obavestio naš dobro obavešteni izvor iz istražnih organa, nakon večerašnjeg izveštavanja našeg portala, nadležni državni organi...

Još priča na sličnu temu