LUKAŠENKO I PUTIN NA SASTANKU: Sprema se nova koalicija bipolarnog sveta?

Obavezno pročitajte

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko sastao se sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Sočiju i tom prilikom rekao da bi trebalo razmisliti o „saradnji utroje“ i to na relaciji Moskva – Minsk – Pjongjang.

Takođe je rekao i da će ekonomija Belorusije naredne godine biti veoma uspešna i da će se vratiti na nivo od pre sankcija.

- Advertisement -

 

Sa svoje strane Putin je na samom početku sastanka rekao da će Lukašenku detaljno ispričati o nedavnom susretu sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom.

Takođe se osvrnuo i na pitanje energetike rekavši da će Rusija obnoviti sve kapacitete kada je reč o energetskom sektoru i da će uskoro pokrenuti ogromna preduzeća svetskih razmera.

Inače, kako je prethodno saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, susret Lukašenka i Putina je rutinske prirode kako bi dva najbliža saveznika preneli jedan drugom najbitnije stvari iz aktuelne političke scene, prenosi Sputnjik.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Beta: Povređeni kod Banjske u bolnicu u Novom Pazaru

Najmanje dvojica nepoznatih muškarca zbrinuta su tokom popodneva u novopazarskoj Opštoj bolnici zbog prostrelnih rana, nezvanično saznaje Beta. Izvor Bete...

Još priča na sličnu temu