17.3 C
Belgrade
petak, 27 maja, 2022

LONČAR: Cenzurisati antivakserske poruke na društvenim mrežama

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar predložio je da se na društvenim mrežama u Srbiji uvede zabrana emitovanja poruka protiv vakcinacije stanovništva.

Odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Srbije, ministar zdravlja je kazao da „antivakserima ne treba davati prostora u medijima i na društvenim mrežama“ jer kako je rekao, „ne postoji nijedan dokaz da se ljudi ne vakcinišu protiv virusa korona“.

Nisam stručnjak za društvene mreže, ali sam video da su takve zabrane već uveli ili najavili na Guglu i na Tviteru. Ljudi, samo se držite činjenica i vakcinišite se – naveo je Lončar na čije se izlaganje nadovezala ministarka pravde Maja Popović koja je najavila da će tužilaštvima uputiti „poseban apel“ da reaguju na „širenje lažnih vesti“ na društvenim mrežama, ali i u medijima.

- Advertisement -

Širenje lažnih vesti je krivično delo i na nama je da postupamo po zakonu. Na nadležnim tužilaštvima je da reaguju na lažne vesti i na sve što se u tom smislu događa na društvenim mrežama pa i u medijima – rekla je ministarka pravde.

- Advertisement -
SourceBeta
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti