DEA POSTAVILA HRKALOVIĆEVU: Evo zašto Vučić ne sme da udari na nju

Obavezno pročitajte

Bivši inspektor unutrašnje kontrole ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) Nebojša Trbović izjavio je da je bivša državna sekretarka tog ministarstva Dijana Hrkalović „moć vukla od ministra Nebojše Stefanovića“.

– To je bilo jasno kao dan: ona formalno nema nikava ovlašćenja, ali ako joj se zameriš, ona ode kod ministra Stefanovića i kaže mu „ovog pošalji u Lazarevac“. I Stefanović to uradi. Vrlo jednostavno – rekao je Trbojević, za novi broj nedeljnika Vreme, govoreći o usponu i padu Hrkalović.Dijana Hrkalović posle saslušanja u SBPOK FOTO: ATA imagesDijana Hrkalović posle saslušanja u SBPOK FOTO: ATA images

Kako je objasnio, prvi put je čuo za Hrkalović kada je formirana radna grupa za načelnika Uprave kriminalističke policije Rodoljuba Milovića povodom čuvene afere „Papaja“.

- Advertisement -

Prema njegovim rečima, ona je kao zamenica šefa kabineta (Stefanovića) bila šef te radne grupe, što je „neverovatno pošto bi šef kabineta trebalo da se bavi administrativnim pitanjima i organizacijom rada samog kabineta“.

– Recimo, načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović je mogao da kaže Hrkalovićevoj „je li, bre, ko si ti da mi postavljaš pitanja“, ali nije. Naime, znao je da iza nje stoji ministar Nebojša Stefanović i da ako to uradi može da završi kao operativac u Barajevu – rekao je Trbović.Rodoljub Milović FOTO: Printscreen/YouTubeRodoljub Milović FOTO: Printscreen/YouTube

Govoreći o navijačima, on je rekao da se njima bavi gradski SUP, Odeljenje za javni red i mir, koji obezbeđuju utakmice.

– Veljko Belivuk je izazvao našu pažnju kad se pojavio Nenad Vučković Vučko. Za njega smo znali da je pripadnik Vojske i da je često viđan na tribini Partizana. Počeli smo da se raspitujemo o Vučkoviću neformalno, tražeći prilikom njegovog raspoređivanja u Žandarmeriju da se izvrše određene bezbednosne provere. Međutim, on je došao bez ikakvih provera iako prelazi iz jednog u drugi državni organ. Uglavnom, prešao je u MUP i to ni manje ni više nego za zamenika komandanta Žandarmerije, upravo one jedinice koja obezbeđuje utakmice – rekao je Trbović.„Bože sačuvaj, ne! Jako cenim Vučića“: Detalji saslušanja Dijane HrkalovićVučića u šaci drže Stefanović i Hrkalović

Kako je rekao, „pričalo se da je Hrkalović u intimnoj vezi sa njim i ono što smo mi znali da je ona za Vučkovića želela da obezbedi bolje radno mesto, veću platu, međutim, kasnije se ispostavilo da ih spajaju i neke druge veze sem emotivnih“.

On veruje da je na njen odlazak uticala DEA „koja ima svoje operativce i tajne islednike u Beogradu“.

– U tom svom radu, DEA je došla do dokaza o kontaktima Dijane Hrkalović sa određenim narko-grupama i o tome su obavestili naše organe. Tog istog trenutka ona napušta MUP. Vučić ćuti, a jedini joj Stefanović zahvaljuje na dotadašnjem radu. Ona se očigledno nečim zamerila lično Aleksandru Vučiću. Da li su to ovi prisluškivani razgovori ili nešto drugo ne znam, ali to je činjenica – rekao je Trbović.Nebojša Stefanović FOTO: ATA ImagesNebojša Stefanović FOTO: ATA Images

Na pitanje o Odeljenju za poslove bezbenosti, od 2014, on je rekao da su tajno praćeni novinari i političari, „između ostalih i iz Srpske napredne stranke, a pratili su, recimo i Vojislava Šešelja kad je došao iz Haga“.

On je rekao da su od novinara pratili „Svetu Marjanovića kada je došao za savetnika Zorane Mihajlović, tada ministarke saobraćaja, Milinka Veličkovića sa Megatrenda, novinarku Svetlanu Vojinović, između ostalih, kao i da možemo da nagađamo ko je sve praćen i prisluškivan jer su kasnije svi ti diskovi fizički uništeni“.

Kako je objasnio, kada se u javnosti pojavila informacija da je Stefanović plagirao svoj doktorat, pala je sumnja da je Veličković mogao da to iznese u javnost i „dat je nalog da se nad njim vrši nadzor“.

Ti izveštaji su, kako je naveo, dostavljani Dijani Hrkalović i Ivanu Ristiću, šefu kabineta ministra Stefanovića.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VUČIĆ NAREDIO ARMAGEDON 3 U POŽAREVCU: Hapšenje organizovane kriminalne grupe, oštetili budžet grada Požarevca

Pljačka budžeta,narodnog novca,sukobi interesa,nameštanje poslova,pozivanje na gradonačelnika grada Požarevca? Da li je vreme za kavez drugovi ? Prema izvorima...

Još priča na sličnu temu