16.9 C
Belgrade
ponedeljak, 27 septembra, 2021

VUČIĆU NIJE DOBRO: Ljudi Velje nevolje mu prete, strah se javlja

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pojedini pripadnici navijačke grupe “Principi” koju predvodi uhapšeni Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja prete uhapšenim članovima kriminalne grupe, njihovim porodicama, ali i drugima koji su sa Nevoljom imali neke veze, da o njegovim poslovima i zločinima nikome ne govore ni reč.

Pojedini pripadnici “Principa”, navijačke grupe koju je Belivuk dugo koristio kao paravan za obavljanje kriminalnih aktivnosti i vrbovanje za njegov klan, otkako je Velja Nevolja “pao” u velikoj policijskoj akciji, prete i upozoravaju sve koji imaju veze sa njim da “drže jezik za zubima”.

Da li ovu “akciju” sprovode po nalogu samog Belivuka ili na svoju ruku, za sada nije poznato.

- Advertisement -

Na ovaj način najverniji “vojnici” Velje Nevolje žele da osiguraju da policija ne dođe do novih saznanja o poslovima kriminalnog klana.

Sa pretnjama su započeli čim je u javnosti počelo da se priča o tome da je nekima od uhapšenih članova Belivukovog klana ponuđen status svedoka-saradnika kako bi otkrili sve o jezivim zločinima ove grupe.

Kako bi sprečili da neko od uhapšenih progovori, Veljini “vojnici” koji su još na slobodi, počeli su da prete porodicama uhapšenih i da preko njih šalju poruke da im ne padne na pamet da “propevaju”.

- Advertisement -

Kako saznaje Blic, upozorenja su poslata i svima koji su znali nešto više o Belivukovim poslovima, kriminalnim delima i najgnusnijim zločinima.

Ovo trenutno policiji otežava posao i prikupljanje novih informacija o zločinima za koje je osumnjičen uhapšeni klan.

Njima se na teret, za sada stavlja dilovanje narkotika, nelegalno posedovanje oružja, mučenja, otmice i najmanje tri svirepa ubistva.

Policijska istraga protiv klana Velje Nevolje traje već mesecima – počela je šest meseci pre hapšenja više od 20 pripadnika grupe, a dodatno se pojačala nakon toga.

Za to vreme policija i BIA došli su do brojnih dokaza, a najgunsiji su oni o izvršenju i planiranju ubistava, mučenjima žrtava.

U toku istrage policija je zaplenila na desetine vozila koje su koristili pripadnici Belivukove grupe, ali šta je pronađeno u njima, javnosti za sada nije poznato.

Policija je na veštačenje dala i na desetine mobilnih telefona, što pripadnika grupe, što devojaka sa kojima su bili bliski, i u nekima od njih pronađeni su najvažniji dokazi u slučaju – fotografije tela ubijenih muškaraca kojima se svaki trag izgubio prošle godine u Beogradu.

Pripadnici “Principa” nakon hapšenja su na više načina slali poruke podrške Velji Nevolji i Marku Miljkoviću Maretu – što grafitima na više lokacija u Beogradu, a posebno na levoj obali Dunava, što porukama na društvenim mrežama.

Da je beogradsko naselje Kotež jedno od baza navijača okupljenih oko navijačke grupe “Iz Principa” koju je predvodio Belivuk i koja mu je bila paravan za kriminalne poslove, jasno je i kroz aktivnost navijača ove grupe.

Na jednoj od instagram stranica koja se zove Leva strana (leva obala Dunava, naselja Kotež, Borča, Ovča) gotovo svakodnevno se, posebno od trenutka hapšenja Belivukove grupe, objavljuju poruke podrške uhapšenima, ali i pretnje suparnicima.

“Najjače su glave Velja i Mare. Izdržite iz Principa”, jedan je od grafita koji je u poslednjih mesec dana osvanuo na zidu u Kotežu u znak podrške uhapšenim vođama kriminalne grupe.

U istom periodu u Kotežu je ispisan i grafit: “Ne bojte se Cigani sve na svoje dođe, leva strana čeka svoje vođe” u kom se aludira da će “Principi” čekaju da Belivuk i Miljković izađu iz zatvora da nastave obračune.

Na ovoj stranici objavljena je i fotografija Velje Nevolje na fudbalskom terenu ispred navijačke tribine uz tekst: “Кad vuka nema raduju se kerovi – kad se vuk vrati bićete u NEVOLJI”.

Podsetimo, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja i Marku Miljković.

Pritvor je produžen i za još 18 osumnjičenih da su pripadnici kriminalne grupe. Ova odluka doneta je zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da unište, sakriju, izmene dokaze, ili tragove krivičnog dela, kao i zbog okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponovo počiniti krivična dela.

Na ovo rešenje okrivljeni i njihovi branioci mogu da ulože žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Naredbom o sprovođenju istrage svi iz Belivukove grupe terete se za zločinačko udruživanje i trgovinu narkoticima, nekoliko njih i za oružje, a Belivuk, Miljković i još sedmorica okrivljenih i za teška ubistva.

Pored Belivuka i Miljkovića pod istragom su i Miloš Budimir (36), Marko Budimir (32) i Vladimir Grek (36), Milovan Tadić (33), Filip Ivanovski (29), Srđan Lalić (35), Boris Karapandžić (33), Nemanja Đurić (35), Vlado Draganić (46), Aleksandar Vučeljić (39), Dejan Tešić (38), Nikola Stefanović (33), Nemanja Lakicević (41), Nikola Spasojević (29), Željko Kodžić (41), Nebojša Janković (50), Vlado Georgijev (38), Slađana Sekulić (39) i Vuk Vučinić (29).

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti