27.8 C
Belgrade
subota, 24 jula, 2021

Evo šta je prava istina javnog mnjenja

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Svedoci smo da sva dostupna istraživanja javnog mnjenja govore u prilog Vučićevom režimu, a pogotovo u pogledu uspešnosti borbe protiv korone. Međutim, u praksi se po mnogo pokazatelja može videti da je ta velika podrška lažna. Najslikovitiji je primer snažnog otpora građana vakcinaciji, kao i merama ograničavanja kretanja i zatvaranja ugostiteljskih objekata.

Iako propagandna mašinerija vlasti teži da ovaj uglavnom tihi narodni otpor proglasi za ekstremizam i ludost istina je da je to u stvari najbolji pokazatelj velikog nepoverenja građana u institucije.

Pozivam vlast da umesto oprobane metode svađanja i pravljenja dubokih podela među ljudima naprave uslove za jedan ozbiljan društveni dijalog o načinu da se vrati poverenje celokupnog naroda u institucije.

- Advertisement -

Krizne situacije poput epidemije iziskuju angažovanje svih, a ne samo onog dela stanovništva koje je opredeljeno za vlast. Iz tog razloga je danas veoma važno da se definišu fer uslovi za vraćanje političkog života što je najbolji okvir u kojem se na razuman način situacija može vratiti u normalne okvire.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti