Kurti: Tači da podnese ostavku, Kosovo i Albanija da budu kao dve Nemačke

Obavezno pročitajte

Kandidat za premijera iz Pokreta Samoopredeljenje, stranke koja je pobedila na vanrednim parlamentarnim izborima 6. oktobra na Kosovu, Aljbin Kurti, pozvao je kosovskog predsednika Hašima Tačija da podnese ostavku na tu funkciju, i rekao da bi „Kosovo i Albanija bi trebalo da postanu poput dve Nemačke“.

Kurti je rekao da bi „Tači uradio dobro kada bi se povukao, jer su se ljudi odlučili za promene.“ On je za „ABC News“ izjavio da razrešenje kosovskog predsednika nije njegov prioritet, ali da bi njegova ostavka dobro došla, preneo je portal Kossev.

- Advertisement -

Vođa Samoopredeljenja takođe je govorio o svom i Tačijevom učešću u jednom događaju u Albaniji.

„Nisam se sastao sa predsednikom Tačijem kada je održao govor i otišao, ali imaću sastanak sa njim i biće to vrlo dobar sastanak za Kosovo“, rekao je Kurti.

Govoreći o ideji balkanskog Šengena, on je rekao da Srbija ima za cilj četvrtu Jugoslaviju.

„Srbija je posvećena stvaranju nove platforme za Veliku Srbiju. Srbiji je potrebna platforma za širenje i ne smemo da dozvolimo četvrtu Jugoslaviju, a to je cilj Srbije „, kazao je Kurti.

„Shvatili su da to ne mogu učiniti u Berlinskom procesu, zato moramo biti oprezni. Poređenja se prave, Francuska sa Nemačkom i Albanci sa Srbima jer su podešavali granice. Moramo biti oprezni izgradićemo treću republiku na Kosovu. Kosovo i Albanija bi trebalo da postanu poput dve Nemačke“, rekao je Kurti, prenosi Kossev.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu