KRIZNI ŠTAB DONEO ODLUKU: Nova mera na snazi od sutra!

Obavezno pročitajte

Krizni štab doneo novu meru

Treći talas korona virusa stiže u Srbiju zbog čega se očekuje veći broj zaraženih, ali i oštrije mere! Od 120 novozaraženih, prema poslednjem korona preseku, čak 47 odsto, ili njih 57, iz Beograda je, što potvrđuje da je prestonica glavno žarište korona virusa u Srbiji.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da se u narednom periodu očekuje takva dinamika epidemije da ćemo imati više zaraženih.

krizni
- Advertisement -

Ovim povodom je u Beogradu danas se održava sednica Kriznog štaba. O aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji i novom merama govorila je dr Darija Kisić Tepavčević.

„Znamo da se situacija može za čas promeniti, primer nam je Izrael koji ima preko 500 zaraženih na 100.000 Sada je ključni momenat da damo sve od sebe. Najveći broj obolelih je iz Beograda, moramo biti strpljivi odgovorni i savesni.“

Ovo je odluka koju je doneo Krizni štab:

„Nova mera je da svi objekti mogu da rade do 23 časa i oni koji imaju baštu a koji su imali duže radno vreme. Stupa na snagu od sutra“, rekla je dr Kisić.

„U svakom našem gradu su na snazi mere koje su na nivou celu zemlje, ali i lokalni krizni štabovi donose pojedine odluke. Pojačana je kontrola u gradskim prevozima, a sve u cilju pooštrovanja mere kojih moramo da se pridržavamo“, rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je istakla da mogućnost zatvaranja Beograda ili eventualnog uvođenja vanrednog stanja u glavni grad uopšte nije razmatrana na današnjoj sednici Kriznog štaba.

„Kontrola primene mera se mora pooštriti, pogotovo tamo gde se registruje najveći broj obolelih. Sankcije će biti mnogo strožije nego što će biti u prethodnom vremenskom periodu“, dodala je Kisić Tepavčević.

Da podsetimo, dr Predrag Kon je u jučerašnjem gostovanju na TV Prva rekao da, ukoliko se pogorša epidemiološka situacija u našoj zemlji, nije isključeno uvođenje vanrednih mera, mada je mala verovatnoća za tako nešto.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Sourcemondo

Ostavite komentar

Najnovije objave

RASPOLOŽENjE U DPS-u JE KAO PUŽ KAD IZAĐE IZ KUĆICE

Nakon nekoliko tekstova našeg portala, u izbornom štabu odlazećeg crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, potpuno je pao moral. Stranački funkcioneri i...

Još priča na sličnu temu