33.4 C
Belgrade
četvrtak, 30 juna, 2022

Kovid-19 RASULO: Nema zasedanja parlamenta, POSLANICI zaraženi!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Poslanici zaraženi kovidom

A kvoruma nije bilo jer je 40 poslanika vladajućih stranaka, Demokratske stranke i Pokreta Pet zvezdica, u karantinu zbog koronavirusa.

U međuvremenu je pronađena formula – odsutni parlamentarci koji su u samoizolaciji tretiraće se kao da su u službenoj misiji, pa se očekuje da će dekret vlade biti usvojen danas.

- Advertisement -

Neke mere iz paketa stupaju na snagu i pre, kao obaveza nošenja zaštitnih maski u celoj Italiji i na otvorenom, a ne kao do sada samo u zatvorenim prostorima.

Kazna za one koji budu bez maske je od 400 do hiljadu evra, a nadgledanje sprovođenja mere pored policije obavljaće i vojska.

U poslednja 24 sata epidemiološka situacija je, sudeći po brojevima koje saopštava naučno-tehnički komitet vlade, stabilna, a broj novozaraženih je 2.677, što je 400 novih u odnosu na juče.

kovid
kovid
- Advertisement -

Epidemiološka situacija u Italiji, uveravaju političari i stručnjaci, mnogo je bolja nego u drugim evropskim zemljama, ali se sve zdravstvene strukture pripremaju za drugi talas zaraze.

Sa zakašnjenjem se proširuju i dodatno opremaju odeljenja za kovid bolesnike, piše dnevni list „Il Fatto Kotidijano“.

Vlada je donela meru o obaveznom testiranju osoba koje dolaze iz Belgije, Holandije, Engleske, Hrvatske, Grčke, Malte, Španije, Pariza i još sedam francuskih regija koje su proglašene za “crvenu zonu”

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti