KRIVOKAPIĆ: Ko ima veru, ne može se zaraziti na pričešću!

Obavezno pročitajte

Mandatar za sastavljanje nove vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, kazao je večeras da „onaj ko ima veru, neće se zaraziti koronavirusom istom kašikom na pričešću“. Krivokapić je rekao da je koronavirus preboleo na nogama i da je to saznao tek kada je uradio test na antitela.

Upitan da li veruje da se pričešćem može preneti virus, mandatar je rekao da je to “poseban trenutak za svakog vernika” i da se “u istoriji to pitanje nikada nije postavljalo”.


“Vera nadvladava sve. Postoje mnogobrojni dokazi da kada je neko rekao: ‘Ako imaš vere, pomerićeš planinu s jednog na drugo mesto’, to se i desilo. Stvarno se fizički desilo! Ako vi imate veru, verujte da nemate nikakvih problema i da se nećete zaraziti pričešćem”, rekao je on u intervju za TV Vijesti.

Mandatar je bio među stotinama vernika koji su se na sahrani mitropolita SPC Amfilohija pričestili istom kašikom.

“Vi znate da čovek koji dođe – Slava mu i Milost – pod Ostrog, ako dođe s verom, da će što-šta da doživi kao preporod. Pričešće je poseban čin i, naravno, u istoriji se nekad postavljalo to pitanje. To je praksa koju crkva propisuje”, kazao je mandatar.

Krivokapić je rekao da je koronavirus preboleo na nogama i da je to saznao tek kada je uradio test na antitela.

On se izvinio građanima što nije nosio masku na sahrani mitropolita Amfilohija koji je umro od posledica koronavirusa i rekao da je time “iskazao nepoštovanje, iako pouzdano znam da sam covid-19 preboleo na nogama, a to govore antitela. Preležao sam koronu i ne znajući da je imam”, rekao je Krivokapić.

SourceBeta.RS.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Jedan poziv menja sve – “Čeda podmornica” gori u iščekivanju

Za razliku od njegovog uobičajenog agregatnog stanja, kada mu organizam gori od popijenog alkohola (žestina mu obično izaziva obilno...

Još priča na sličnu temu