Kod Subotice otkriveno više od 7.000 migranata, oduzeto 39 komada vatrenog oružja

Obavezno pročitajte

Policija je u blizini naselja Makova sedmica kod Subotice otkrila i postupala prema više od 7.000 neregularnih migranata i oduzela 39 komada vatrenog oružja za tri meseca, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Gašić je u razgovoru sa građanima mesne zajednice Makova sedmica rekao da je policija u poslednja tri meseca iz okoline dislocirala 6.278 iregularnih migranata, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

- Advertisement -

„Od kraja februara do početka juna ove godine, samo na ovom području, postupano je prema 7.341 iregularnom migrantu, a podneto je 229 krivičnih i 746 prekršajnih prijava. Tokom ova tri meseca dislocirano je u prihvatne centre 6.287 iregularnih migranata. Obavljena je kontrola 44 objekta smeštaja i oduzeto 39 komada vatrenog oružja“, izjavio je Gašić.

On je naglasio da je policija u tom periodu privremeno, do okončanja sudskog postupka, oduzela 41 putničko vozilo od osoba koje su se bavile ilegalnim prevozom migranata.
Građani su ministru izneli probleme sa kojima se susreću u svojoj mesnoj zajednici i zatražili podršku i rešenje problema, ali su i pohvalili prisustvo policije, navodi se u saopštenju MUP-a.
Ministar je ukazao da je na ovom području samo tokom tri meseca aktivno prisutno više od 1.400 pripadnika MUP, kao i da je na granici sa Mađarskom prisutno 75 pripadnika Fronteksa.
On je naglasio da je bezbednost građana Srbije na prvom mestu, da policija sprovodi stalne akcije i da je konstantno prisutna, ali da je problem u tome što se migranti iz prihvatnih centara vraćaju na lokacije prema granici.

Gašić je pozvao građane da sarađuju sa policijom i da nađu zajedničko rešenje problema, da nastave human pristup koji Srbija ima prema migrantima, ali i ukazao da su deo ovog problema i građani koji izdavanjem salaša, prevozom, snabdevanjem oružjem pomažu migrantima u nameri ilegalnog prelaska i ugrožavanja bezbednosti naših građana.

Policija sprovodi stalne akcije, hapsi krijumčare, te je nedavno uhapšena osoba koja im je prodavala oružje, rekao je Gašić i ukazao da je broj iregularnih migranata značajno manji, što pokazuje da je broj migranata na granici sa Mađarskom, manji za 44,8 odsto u odnosu na prošlu godinu.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu