MILOŠ VUČEVIĆ: Narednih 30 dana suspendovan izvoz naoružanja i vojne opreme

Obavezno pročitajte

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević potvrdio je da je Vlada Srbije usvojila zaključak na pedlog predsednika Aleksandra Vučića, i da je narednih 30 dana suspendovan izvoz naoružanja i vojne opreme iz naše namenske industrije.

„Prioritet dobija Vojska Srbije i sve ono što su potrebe Vojske Srbije će biti isporučeno od strane fabrika iz grupe odbrambene industrije. Time ćemo dodatno ojačati odbrambene kapacitete naše države, odnosno Vojske Srbije, razumejući sve okolnosti koje nas okružuju i prateći sve one činjenice koje su relevantne po pitanju procene bezbednosti naše države. To ne znači da Srbija ide u rat, to ne znači da prizivamo rat, ali dobro procenjujemo sve bezbednosne rizike i izazove, pratimo sve ono što se dešava i spram toga se vladamo“, rekao je Vučević.

- Advertisement -

On je dodao da je procena da komercijalni poslovi trenutno ne mogu da imaju prioritet u odnosu na pitanje bezbednosti i da ono što se proizvodi u namenskoj industriji mora, pre svega, da bude usmereno ka Vojsci Srbije u skladu sa njenim potrebama.

„Ne pravimo nikakve megalomanske planove, ništa što nije sinhronizovano sa strateškim planovima Vojske Srbije, samo dodatno ojačavamo naše kapacitete, odnosno Vojsku Srbije. Videćemo posle 30 dana kakva bude situacija i da li će se taj moratorijum na izvoz nastaviti ili će se vratiti u redovno poslovanje – namenska industrija će moći da pravi komercijalne poslove sa trećim stranama“, kazao je ministar.

On je istakao da Ministarstvo odbrane plaća sve što se uzima za Vojsku Srbije i da to nisu nikakvi pokloni.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu