IZVRŠITELJ UZ POMOĆ JAKIH POLICIJSKIH SNAGA UPAO U KUĆU: Miljan Trajković je njegovo ime, UPAMTITE GA DOBRO!

Obavezno pročitajte

Jutros oko osam časova izvršitelj Miljan Trajković upao je sa jakim policijskim snagama u kuću Milana Mladenovića, inače člana GrO SSP Niš kako bi mu zaplenili imovinu i oduzeli kuću.

Prethodno je za 8. oktobra bilo najavljeno iseljavanje, ali kako su se članovi stranaka niške opozicije, kao i građani okupili u Mladenovićevom dvorištu, izvršitelj nije došao. Sada je bez najave, protivno zakonu, on upao u dvorište i kuću i u toku je iznošenje Mladenovićevih porodičnih stvari.

Ono što je zanimljivo, svako ko se pojavi, automatski se okružuje pripadnicima MUP Srbije. Zabranjeno je i slikanje i snimanje, kako u javnost ne bi dospela nezakonita i neljudska prisila kojom se ugrožava dostojanstvo jednog čoveka.

- Advertisement -

– Upali su oko osam časova i rekli mi da poonesem ličnu kartu i izađem iz kuće. Došli su da zaplene imovinu i da mi oduzmu kuću, iako je postupak za obaranje presude koja je doneta u toku – kaže Mladenović koji je očajan i nalazi se u dvorištu kuće.

Noćna mora porodice Mladenović počela je 2014. godine kada je Milanov sada već pokojni otac Predrag, rešio da proda kuću. Problem je što nema svojinu nad zemljištem, a sa pootencijalnim kupcem je dogovoreno da ga navodno on tuži i da na sudu Predrag prizna da mu duguje 93.000 evra, koliko je dogovorena cena za tu kuću. Kupac, Nenad D. koji je kako se kasnije ispostavilo već poznat organima gonjena za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanja dokumenata, tužio je Predraga, po dogovoru, ali kada je doneta presuda nije više ni pominjao da stvarno da novac za kuću.

Predrag mu je rekao da odustaje od prodaje, pa ga je Davidović tužio i bukvalno bez ikavih dokaza dobio na sudu. Presudu je potvrdio i Apelacioni sud u Nišu, a slučaj je prošle godine u septembru stigao do izvršitelja. U međuvremenu, početkom ovog avgusta Predrag je preminuo.

– Čitav proces je montiran i sudija koji je sudio je sporan. Sve sam probao da dokažemo prevaru. Čak sam dobio iz Ministarstva pravde tumačenje zakona, po kojem izvršitelj ne može da postupi, jer je lice preminulo, ali on ne odustaje – očajan je Milan.

On dodaje će učiniti sve da dođe do pravde, ali da sumnja da je u ovoj državi i ovom sistemu ima. Zanimljiv je podatak da je punomoćnik navodnog poverioca Irena Nikolić, ćerka donedavnog sekretara u Ministarstvu pravde Danila Nikolića.


– Milan je okružen policijom, kao najveći kriminalac. U Srbiji svi mogu da krše zakon, izvršitelj može da iseljava ljude na prepad, ali građani nemaju prava da se brane. Sve ovo mora da se zapamti – kaže predsednika GrO SSP Niš Jelena Milošević.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu