IZRAEL PORUČIO“Premeštanje ambasade zavisi od nas, ne od Srbije“

Obavezno pročitajte

Izrael,ambasada

Savetnica za medije predsednika Republike Srbije Suzana Vasiljević izjavila je danas da premeštanje Ambasade Srbije iz Tel Aviva u Jerusalim još nije konačno i da će zavisiti od toga kako će se Izrael ponašati po pitanju KiM.

- Advertisement -

Vasiljević je podsetila da je predsednik Aleksandar Vučić u SAD na konferenciji AIPAC u martu ove godine najavio da će Srbija u Jerusalimu otvoriti kancelariju Privredne komore Srbije i državne kancelarije.

„O sledećim koracima će se tek razgovarati, a to zavisi od postupka Izraela, za sada ništa nismo prihvatili i ništa nije potpisano, ta tačka jeste u papiru Prištine, ali ne u papiru Srbije“, rekla je Vasiljevićeva, navodi Tanjug.

izrael

https://rs.sputniknews.com/politika/202009091123362540-srpske-sluzbe-upozorile-bice-tacke-10-savetnica-predsednika-otkriva-detalje-iz-vasingtona/Na pitanje kako su na moguće premeštanje naše ambasade u Jerusalim reagovale arapske zemlje, Vasiljevićeva odgovara da su komentari uglavnom pozitivni i da Srbija nema nikakvih zamerki.

„O tome će predsednik govoriti u narednom periodu“, najavila je ona.           

Sourcesputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Telekom „izrazito nelikvidan“: Ogromni dugovi za struju, milioni za kamate i rasprodaja strateške imovine

Konsultant Bogdan Petrović i profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Dejan Šoškić istakli su u emisiji N1 direktno da...

Još priča na sličnu temu