IZDAJA GOTOVA: Podela Kosova po administrativnim linijama jedino rešenje!

Obavezno pročitajte

Podela Kosovo po administrativnim linijama, ne možemo da zaštitimo narod tvrdi analitičar

Prema rečima političkog analitičara Predraga Rajića poslednji događaj na KiM nam govori u prilog tome da vreme na Kosovu i Metohiji ne radi za Srbe.

Pucanj na srpsku decu u blizini škole u Donjoj Brnjici kod Prištine, kao poslednji u nizu incidenata, još jednom je pokazao namere ekstremnih Albanaca prema Srbima na Kosovu, koji imaju za cilj da Srbe istisnu sa tog prostora i da oni tamo više ne žive, izjavio je za Kosovo Onlajn Rajić.

“Zato svi oni koji se zalažu za zamrznuti konflikt u centralnoj Srbiji i koji se protive podeli Kosova i Metohije, zapravo ne zagovaraju opstanak Kosova u Srbiji već opstanak albanskog Kosova. Ukoliko ste protiv podele, vi niste protiv podele de fakto. Izostankom podele vi zapravo doprinosite tome da kompletno albansko Kosovo bude celovito”, rekao je Rajić.

Prema njegovom mišljenju, Srbija sada ne može da razmišlja o tome da u neko dogledno vreme vrati kompletno Kosovo u svoj ustavno pravni poredak, jer, kako je naveo, to nije realno.

kosovo

“Mi se ne odričemo KiM kao naše južne pokrajine i to apsolutno niko ne dovodi u pitanje. Ne odričemo se nijednog kvadratnog metra. Ali, kada pregovaramo i kada pokušavamo da načinimo našu taktiku i da napravimo neki zajednički nacionalni plan, onda treba biti realan i racionalan“, rekao je Rajić.

Nažalost, kako je naveo, nama se ni podela Kosmeta više ne nudi.

„Ona kao što vidimo nije na stolu. Treba se boriti za to da bude na stolu. Ono što mene brine jeste što kada bi i bila na stolu, dobar deo naše javnosti bi to glatko odbio, iako bi zapravo podela Kosmeta po etničkim linijama bila jedino rešenje koje može trajno da zaštiti Srbe, makar na severu KiM”, rekao je Rajić.

On smatra da je veliki problem u tome što od 1999. godine kada je Srbija vojno kapitulirala na Kosovu tamo više nema nikakve prerogative svoje vlasti.

“I ne možemo da zaštitimu Srbe ni južno ni severno od Ibra. To je prosto stanje stvari. Plašim se da mnogi u centralnoj Srbiji zapravo glasno spavaju i glasno ćute. Ne žele da pomognu državnom vrhu da se izbori sa ovim problemom, a više je nego jasno i poslednji događaji nam to dokazuju i svedoče tome da zamrznutog konflikta nema, da vreme tamo za Srbe ne radi, i da situacija vremenom može biti samo gora. Srba je sve manje kao i prostora za vraćanje makar dela naše južne pokrajine u naš ustavno pravni poredak. Vremena ponestaje, a i prostora za tako nešto je sve manje”, zaključio je Rajić.

Sourceb92

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu