14.8 C
Belgrade
ponedeljak, 27 septembra, 2021

ISPLIVALO U JAVNOST: Vučić izmislio lažnu vest o tome da Joanikije neće biti ustoličen!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

„Na važnosti o odlaganju ustoličenja Joanikija je dao sam predsednik Vučić koji je rekao da je tačna vest pa je zahvalio Krivokapiću, a on rekao da nije nikad ni pomišljao da će da bude odloženo. Sam predsednik je pisao tu lažnu vest“, kazao je za N1 glavni i odgovorni urednik novina „Nova“ i direktor portala Nova.rs, Veselin Simonović, i dodao da najmanje od Joanikija zavisi da li će se tenzije nastaviti, već da to zavisi od političara.Veselin Simonović, FOTO: N1/PrintscreenVeselin Simonović o Vučićevom učešću, FOTO: N1/Printscreen

– Ako budu produbljivali tenzije, ako se Đukanović kao predsednik ne urazumi i pokuša da bude predsednik svih i ako Aleksandar Vučić preko svojih bude destabilizovao Crnu Goru, onda će biti tenzija, produbiće se. Mržnja koju osećam kod ljudi koji su procrnogorski orijentisani i brane Crnu Goru od SPC je tolika da zastrašuje, isto tako kod srpskih nacionalista koji ne priznaju Crnu Goru i neće da se pomire da je ona nezavisna me isto tako zabrinjava – kaže on za N1.

Smatra da u Crnoj Gori nema pobednika i da će tenzije da se nastave.

- Advertisement -

– Iza nemira stoji Milo Đukonavić uz pomoć nacionalističkih i sumnjivih organizacija. Cilj mu je da dođe ponovo na vlast, da destabilizuju (trenutnu) vlast. On je predsednik jednog dela Crne Gore, rekao je da je on predsednik samo onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, zaboravlja da je 30 odsto onih koji se izjašnjavaju kao Srbi – kaže on.

Dodaje da time Vučić pokušava da učvrsti svoj rejting, ali da nije pridobio nijedan glas kod suprotne strane.

– Hoće da kaže da je još moćan i da može da utiče na događaje. Neće se predati. Tužan sam jer sam iz Crne Gore, ali sam državljanin Srbije, volim i jednu i drugu državu i priznajem nezavisnu Crnu Goru. Oni koji je ne priznaju su tužni što se nije napravio veći nered – rekao je Simonović.

- Advertisement -

Kaže da se Krivokapić pokazao kao mudar političar, za razliku od Vučića.

– Izašao je kao najveći pobednik iz svih ovih događaja u Crnoj Gori, zadovoljio je svoje glasače. Mitropolit je ustoličen, prošlo je bez većih nereda, nije pala krv, a on se pokazao kao umeren političar, spoveo je ono što je naumio. On je i do sada izbegavao da pusti u Vladu Mandića i Kneževića, vlada bez skupštinske većine. Iz Demokratskog fronta ne smeju da sruše Vladu jer im birači to ne bi oprostili, oni su marionete, nisu samostalni političari od integriteta, stalne tenzije im pomažu da tako uđu u Vladu, nadam se da ih Krivokapić neće ni sada pustiti – kaže Simonović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti