HOROR: Snajperisti će usmrtiti 10.000 kamila u Australiji

Obavezno pročitajte

Australijski snajperisti u srijedu su uzleteli helikopterima u misiju ubijanja 10.000 kamila koje se u potrazi za vodom u velikim krdima približavaju naseljenim mjestima i ugrožavaju domorodačko stanovništvo.

Zvaničnici u saveznoj državi Južnoj Australiji kažu da „ekstremno velika“ krda gladnih i žednih kamila okružuju ruralne zajednice, oštećuju infrastrukturu i predstavljaju opasnost za vozače.

Australijom haraju šumski požari, a zbog najgore suše otkako postoje podaci neki su manji gradovi ostali bez vode.

Masovan pokolj kamila biće na području poznatom pod nazivom Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) na sjeverozapadu Južne Australije, gdje živi oko 2300 Aboridžina, pišu mjesni mediji.

Južnoaustralijsko ministarstvo ekologije, koje podržava ubijanje kamila, tvrdi da mnoge od njih ionako ugibaju od žeđi ili bivaju pregažene u stampedima do vode. „U nekim slučajevima uginule su životinje zagadile važne izvore vode“, tvrde u Ministarstvu.

Kamile su u Australiju uvezene sredinom 19. vijeka kako bi pripomogle u istraživanju velikih prostranstava u unutrašnjosti. Australija danas ima vjerovatno najveću populaciju kamila u svijetu, sa službenim procjenama da ih oko milion luta australijskim pustinjama. Često ih smatraju štetočinama jer zagađuju vodu i brste autohtonu floru.

SourceAgencije

Ostavite komentar

Najnovije objave

Stvarni motivi Nikitinove i Stojkovićeve “borbe za Ukrajinu”

Višemesečno kontaminiranje srpske javnosti velikim pričama kvazilidera “ruske opozicije” Pjotra Nikitina (agent FSB) i promašenog advokatskog slučaja Čedomira Stojkovića...

Još priča na sličnu temu