HAPŠENJE U CG POLICIJI: Službene tajne išle Šariću?

Obavezno pročitajte

Bivši šef Odseka za obezbeđenje ličnosti u Upravi policije Jugoslav Raičević, uhapšen je zbog sumnje da je službene tajne odavao Milanu Vučiniću, navodnom članu organizovane kriminalne grupe Pljevljaka Darka Šarića – saopšteno je Vijestima iz više nezvaničnih izvora.

Da je taj policajac priveden, Vijestima je u utorak ujutru potvrdio njegov pravni zastupnik, advokat Dalibor Kavarić.

- Advertisement -

Objasnio je da se njegov klijent tereti da počinio krivično delo – zloupotreba službenog položaja, u sticaju sa članstvom u kriminalnoj organizaciji.

Prema tim informacijama, Raičević je jedini član te kriminalne organizacije iz Crne Gore. Navodno reč je o kriminalnoj organizaciji optuženoj i u Srbiji, a koju osim braće Šarić, čini još 13 osoba.

Kavarić je rekao da ne može da potvrdi te informacije jer je slučaj označen tajnim, ali je objasnio da je njegov klijent negirao krivicu pred tužiteljkom Natašom Bošković.

– Raičević je negirao krivicu pred tužiteljkom Bošković, navodeći da nije posedovao kriptovani telefon i da nije odavao službene tajne – kazao je advokat.

Dodao je da je tužiteljka njegovom klijentu odredila zadržavanje do 72 sata i najavila da će tražiti pritvor do 30 dana.

Iz Uprave policije u utorak je zvanično saopšteno da su njihovog službenika uhapsile kolege iz Specijalnog policijskog odeljenja, a po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

FOTO: ShutterstockFOTO: Shutterstock

– Jutros su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva lišili slobode J. R, službenika Uprave policije, zbog sumnje da je izvršio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju – saopšteno je iz Uprave policije.

Portal Libertas prošle je godine objavio da je Raičević bio u svakodnevnoj komunikaciji sa Vučinićem, sudeći prema podacima Europola.

U izveštaju te kriminalističke obaveštajne agencije na koju se poziva Libertas, navodi se da je Raičević sa njim delio poverljive informacije iz sistema crnogorske policije o dešavanjima u Specijalnom policijskom timu, lične podatke građana iz policijske evidencije, odavao ko je na policijskim merama tajnog nadzora i zbog čega…

Njih dvojica su, prema tom tekstu, od 10. februara 2020. godine do 6. januara 2021. godine, razmenili više od 3.400 poruka preko kriptovanog telefona.

Darko Šarić FOTO: ATAImagesDarko Šarić FOTO: ATAImages

Isti portal je 2022. godine objavio i da je Raičević, kao pripadnik Odseka za posebnu operativnu podršku Uprave policije, prisustvovao ili znao da se čine krivična dela torture nad uhapšenima.

Pored Raičevića, pripadnici tog Odseka pod komandom Mirka Banovića bili su i Petar Lazović, Predrag Jestrović, Slobodan Mićković, Ivan Đoković, Ivan Stamatović, Željko Radunović, Dražen Miranović, Sead Luboder, Vuk Šuković, Momo Mirković, Mirko Đukić, Milorad Mitrović i Neško Jaredić.

Sudeći prema komunikacijama koje su neki od njih imali preko kriptovanih telefona, oni su otimali ljude i držali ih u svojim, takozvanim, štek stanovima, tukli ih, stavljali pištolj u usta, mučili ih strujom, gušili ih, pretili im i omalovažavali ih i prema njima nečovečno postupali.

Petar Lazović i Raičević pričali su o tome sa šefovima i pripadnicima kriminalnih grupa i neretko im slali fotografije mučenja ljudi.

Raičević se navodno Vučiniću hvalio i kako je batinao uhapšene.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu