DMITRIJ MEDVEDEV: Treći svetski rat je sve bliži

Obavezno pročitajte

Ukrajina možda nikada neće biti primljena u NATO, jednostavno se Alijansa plaši da to kaže naglas, smatra zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući odluke prvog dana samita NATO-a u Vilnjusu.

„Sve je kako smo i mislili: Akcioni plan za članstvo Ukrajine u Alijansi – ukinuti. U smislu, brže primiti. Pozvati (Ukrajinu) u NATO. Ali primiće je – ne zna se kada i pod kojim uslovima. Vrlo verovatno – nikada. I to je ono što se realisti u Alijansi plaše da kažu naglas“, napisao je Medvedev na svom Telegramu.

- Advertisement -

Prema njegovim rečima, namera zemalja NATO-a da povećaju vojnu pomoć kijevskom režimu zapravo je ćorsokak, treći svetski je sve bliži.

„Povećati vojnu pomoć kijevskom režimu. Svim mogućim: raketama, kasetnom municijom, avionima. Potpuno poludeli Zapad nije drugo nije ni mogao da smisli. Predvidljivost najvišeg nivoa, do idiotizma. Faktički – ćorsokak. Treći svetski rat sve je bliži“, ocenio je Medvedev.

On je dodao da će se specijalna vojna operacija Rusije nastaviti, a njeni ciljevi ostati isti.

„Šta sve ovo znači za nas? Sve je očigledno. Specijalna vojna operacija će se nastaviti sa istim ciljevima. Jedan od njih je i odustajanje kijevske nacističke grupe od članstva u NATO-u, na čemu smo insistirali od samog početka (što je nemoguće)“, istakao je on.

„Znači, tu grupu treba likvidirati (što je moguće i neophodno)“, dodao je Medvedev.

Samit NATO-a održava se u Vilnjusu 11. i 12. jula. Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg poslednjih meseci je naglašavao „neviđeno jedinstvo saveznika“ po svim ključnim pitanjima, međutim, kako je i sam priznao uoči samita, članice su do poslednjeg trenutka nastavile da usaglašavaju tekst završne izjave, koja se bavi tako ključnim pitanjem kao što su izgledi za članstvo Ukrajine u Alijansi, njena podrška i garancije bezbednosti Kijeva.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

ADRA: 4.000 ljudi na ulicama Beograda, država otežava beskućnicima

Nevladina organizacija ADRA je u proteklih godinu dana pružila podršku za 1.850 osoba, od kojih su 95 odsto primarni...

Još priča na sličnu temu