ZAHAROVA ISMEJALA KULEBU: Trebalo je ranije da saznate pravila igre sa Zapadom

Obavezno pročitajte

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova poručila je šefu ukrajinske diplomatije Dmitriju Kulebi da je trebalo da sazna koja su pravila za ulazak Ukrajine u NATO pre pokretanja same procedure.

Ona se osvrnula na izjavu Kulebe koji je kazao da ne razume koji uslovi moraju biti ispunjeni da bi se Ukrajina pridružila NATO-u i ko treba da ih formuliše.

- Advertisement -

„Glupsone, pravila igre treba saznati pre njenog početka, a ne posle. To i jeste ‘svetski poredak zasnovan na pravilima’ koji su izmislili zapadnjaci. Ko je pametniji, u tome ne učestvuje jer pravila nema, izmišljaju ih u hodu i menjaju ako igra ne donosi željeni rezultat. Alternativa je međunarodno pravo koje podržava većina zdravorazumskih ljudi“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Juče je u Viljnusu završen prvi radni dan samita NATO. Prema završnom saopštenju koje je objavio generalni sekretar Jens Stoltenberg, učesnici samita doneli su odluku da ne traže od Ukrajine da ispuni Akcioni plan za članstvo u NATO, a takođe su odobrili višegodišnji program vojne pomoći zemlji. Članice su obećale da će pozvati Ukrajinu u Alijansu „kada svi uslovi za to budu ispunjeni“, ali tek nakon završetka sukoba.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu