HAOS NA GRANICI: Migranti nasrtali na srpsku policiju, meštani uplašeni (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Migranti i strah meštana

Iz dana u dan sve više migranata se može videti u pograničnim mestima, a oko stotinu njih pokušalo je nasilno da uđe u Mađarsku.


- Advertisement -

Kako je saopštila mađarska policija, oko stotinu migranata okupilo se tokom noći na srpskoj strani granice nedaleko od graničnog prelaza i mesta Reske, odnosno Horgoša sa srpske strane i pokušalo da ilegalno pređu na teritoriju Mađarske.

– Grupe migranata, koje su istovremeno pokušale na nekoliko mesta da uđu u Mađarsku, primećene su putem termovizijskih kamera. Ponašali su se nasilno, pokušavali da napadnu našu policiju i vojsku koje su čuvale granicu, bacali su kamenje na njih i nepristojno gestikulirali – navodi se u saopštenju policije Republike Mađarske. – Oko trideset migranata se popelo preko ograde i pokušalo da uđe u Mađarsku.

Na snimku sa kamera može se videti da su migranti nosili merdevine koje su im, pretpostavlja se, trebale da posluže za prelazak ograde. Merdevine su posle koristili da bi srušili ogradu u čemu, naravno, nisu uspeli. Posle nekog vremena i nekoliko neuspelih pokušaja da pređu na teritoriju našeg severnog suseda migranti su se povukli nazad u šumu.

Minulog vikenda mađarske vlasti uhapsile su više od 40 ljudi, koji su ilegalno boravili u toj zemlji, dok je dvadesetak sprečeno da uđe u zemlju na mađarsko-srpskoj granici. Tokom njihove kontrole, migranti nisu mogli da pruže verodostojan dokaz o svom identitetu ili legalnosti boravka u Mađarskoj, policija otpratila do privremene bezbednosne granice i vratila na srpsku stranu.

Zbog ovakvih situacija na ulicama Horgoša, Martonoša, Majdana, Raba i drugih sela na obodu Srbije može se videti sve više „turista“ sa Bliskog istoka.

– Nema prazne kuće u selu u koju nisu ušli bar na dan. Komšije kada ih primete isteraju ih, ali oni znaju danima da se kriju po šupama i pomoćnim prostorijama u dvorištu – priča nam Janoš B. iz Horgoša. – Kupuju u prodavnicama, šetaju ulicama, niko maske ne nosi, a sve mladići koji su ko zna odakle došli. Ljudi se sve više boje i zbog bezbednosti, ali i zbog zdravlja..

SourceNovosti

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu