31.5 C
Belgrade
utorak, 16 avgusta, 2022

GRIZE USTA PICOUSTA: Vučić dobio nervni slom, poludeo na TOMU MONU!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Da ni Aleksandar Vučić nije u stanju da uživo sluša izlive udvorištva Tomislava Momirovića, svedoče i izrazi lica i grimase koje je pravio tokom govora ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prilikom otvaranja dela obilaznice oko Beograda.

Otkako je voljom svemoćnog Vučića postao ministar, Momirović ne prestaje da obasipa svog patrona izlivima ljubavi i divljenja. Toliko da je sve to čak i Vučiću postalo degutantno i neprijatno.

– I, gospodine predsedniče, kao da okolnosti nisu bile takve da morate da vodite ovu zemlju i narod i kroz najteže poplave u savremeno doba. Kao da nije bilo dovoljno komplikovano da izgradimo, tj. prvo da sprovedete fiskalnu konsolidaciju, koja nam je omogućila da izgradimo sve ove projekte ili da pokrenemo ove projekte koje sam malo pre naveo. Kao da sudbina nije bila dovoljno izazovna da Vas stavi na čelo ove države u toku najgore epidemije u savremenoj istoriji, u kojoj mi imamo svu medicinsku opremu, a naročito vakcine, u najvećem broju u Evropi, što je, verovatno, jedan istorijski kuriozitet – započeo je Momirović, dok je Vučić u društvu kineske ambasadorke Čen Bo, pravio besne grimase, migoljio se, grizao usne…

- Advertisement -

No, Momirović se nije zaustavljao.

– Vi ste došli, odnosno, i mi svi koji smo sa Vama, u situaciju da moramo da rešavamo i projekte koji se vuku, ne jednu deceniju, ne dve decenije, nego često po pet decenija. Najgori primer je, verovatno, obilaznica oko Beograda. Za mene ovo otvaranje zaista predstavlja jedno veliko zadovoljstvo. Svi znate za neprijatnost koju sam imao pre jedno mesec dana. Mi to možemo da uradimo. Ako ste Vi mogli da obezbedite vakcine i ako ste mogli ne samo da vakcinišete građane Srbije, nego da date podršku celom regionu, ako smo mogli da pokrenemo sve ove projekte, možemo da stavimo u istoriju i priču o obilaznici oko Beograda – nastavio je Momirović i dodao:

– To nama više ne treba, mi to moramo da uradimo. Na kraju, zaista bih želeo da se zahvalim, to osećam kao veliku obavezu, i ljudima u Putevima Srbije, ljudima u Koridorima, našim partnerima iz Azvirta i Paver Čajna i svim ovim radnicima. Pritisli smo ih pošteno, izdržali su pritisak. Radili smo 24 sata prethodna dva meseca. Još jednom, izvinjavam se što sam otegao sa ovom pričom i hvala svima.
Vučićeva grimasa tokom govora Momirovića; FOTO: PrintscreenVučićeva grimasa tokom govora Momirovića; FOTO: Printscreen

- Advertisement -

Ipak, besnom Vučiću nije bilo jasno o kakvoj neprijatnosti govori Momirović, koji je aludirao na sada već čuveni razgovor sa izvođačima radova baš na obilaznici oko Beograda, kada je trenirao strogoću nad njima.

– Samo nešto, Tomo, nemojte, ja nemam pojma o kakvoj neprijatnosti govoriš, nemoj da misliš da ono kroz šta si ti prošao da svi ljudi moraju da znaju – poručio mu je Vučić.

Da Momiroviću, kojeg je Vučić „uzeo na zub“ i trenira strogoću nad njim, 29. april nije bio baš njegov dan, svedoči i scena kada mu se obratio građanin upitavši ga o eksproprijaciji zemljišta kod Bubanj potoka, na šta je Momirović odgovorio da nije trenutak da se priča o tome, jer prisustvuju svečanom činu.


U razgovor se odmah umešao i Vučić.

– Polako, ne slažem se, i ne interesuju me svečani činovi. Mogu da Vas zamolim da ostanete sa (direktorom Puteva Srbije Zoranom) Drobnjakom da u toku dana rešite problem, i da pošaljete meni pismo, pa ću ja sam proveriti. Ne interesuje me gde je problem – rešite problem – spustio je Vučić Momirovića na zemlju.

Ipak, to kao da nije zadovoljilo nepoznatog građanina, te se nakon Vučićevih reči rukovao sa kineskom ambasadorkom, a vešto je izbegao pokušaj prvog čoveka SNS da i on pred kamerama pokaže koliko mu je stalo do problema građana, te je pokušao da ga uhvati za ruku.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti