FSB sprečila sabotažu na objektu energetskog sistema Krima, uhapšen ukrajinski agent

Obavezno pročitajte

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) sprečila je sabotažu na objektu energetskog sistema Krima, a tom prilikom je uhapšen ukrajinski agent, saopštio je Centru za odnose sa javnošću FSB Rusije.

„FSB Rusije je u gradu Kerču na Krimu sprečila pripremu sabotaže na objektu energetskog sistema poluostrva. Usled preduzetih mera uhapšen je državljanin Rusije i Ukrajine rođen 1971. godine, koji je umešan u pripremu tog zločina“, navodi se u saopštenju.

- Advertisement -

Kako je precizirano, na adresi stanovanja osumnjičenog zaplenjena je improvizovana eksplozivna naprava i sredstva za komunikaciju koja sadrže prepisku sa predstavnikom obaveštajnih službi Ukrajine koji je koordinirao diverzantske aktivnosti.

Osumnjičeni se nalazi u pritvoru, a protiv njega su pokrenuti krivični postupci na osnovu dva člana Krivičnog zakona Rusije koji predviđaju kaznu zatvora od 20 godina do doživotne.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu