DVOSTRUKI ARŠINI ZAPADA: Lavrov u Karakasu podsetio na Kosovo i Krim

Obavezno pročitajte

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da zapadne zemlje koriste praksu dvostrukih standarda gde god im to odgovara, a kao primere je naveo situaciju s Krimom i tzv. Kosovom.

Šef ruske diplomatije je podsetio da je Zapad osudio referendum na Krimu, ali da je priznao referendume na tzv. Kosovu i Folklandskim ostrvima.

- Advertisement -

„To su tri primera gde su primenjeni potpuno različiti standardi – dvostruki, trostruki, koji u suštini karakterišu stav Zapada po bilo kom pitanju koje je od bilo kakve važnosti za savremene međunarodne odnose“, rekao je Lavrov na pres-konferenciji u Karakasu nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Venecuele Ivanom Hilom Pintom.

On je dodao da se Rusija zalaže za primenu pravila Povelje UN.

SAD mogu da obmanu u svakom trenutku

Svima je dobro poznato da SAD mogu da prevare u svakom trenutku, rekao je Lavrov, komentarišući situaciju sa sankcijama protiv Venecuele.

„Želim da naglasim ono što je svima dobro poznato da SAD mogu da prevare u svakom trenutku i da mnogo češće varaju nego što ispunjavaju svoja obećanja, svoje sopstvene predloge“, rekao je Lavrov.

On je tim rečima odreagovao na zapažanje novinara da su SAD nagoveštavale mogućnost ukidanja sankcija protiv Venecuele, ali da su potom zapretile još većim pritiskom ukoliko Karakas odbije da pregovara sa opozicijom.

„Ovo je njihova zemlja, njihovi ugljovodonici, njihova privreda koja je izložena najsnažnijim ilegalnim sankcijama. Oni treba sami da odluče kako će nastaviti da rade, kako će nastaviti da razvijaju svoju državu“, konstatovao je šef ruske diplomatije.

Lavrov je podsetio da je Rusija „svetski šampion“ po broju sankcija koje joj je Zapad uveo, te da će svoje iskustvo o izbegavanju njihovog uticaja podeliti sa Venecuelom.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

ALEKSANDAR VUČIĆ: Besmislen i glup skup u Južnoj Mitrovici, ne razumem zašto to rade

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu nije jasno zašto je organizovan skup u Južnoj Mitrovici, na koji...

Još priča na sličnu temu