FOTO: Na društvenim mrežama fotografija mršavog jelena, u Zoo vrtu Bor kažu da ima hrane

Obavezno pročitajte

Fotografije izgladnelog jelena u borskom Zoo vrtu objavljene putem društvenih mreža uznemirile su javnost, a nadležni tvrde da hrane ima dovoljno, nego je za jelene sada vreme parenja.

Na objavljenoj fotografiji se vidi jelen kome se ocrtavaju rebra, a u mnoštvu komentara dominira pitanje da li se o životinjama u Javnom preduzeću Zoo vrt vodi dovoljno brige.

- Advertisement -

S obzirom da se u javnosti podigla velika prašina, danas je u ovom preduzeću bila veterinarska inspekcija, ali i policija.

 

Direktor JP Zoološki vrt Darko Dragijević rekao je da je sedamnaestogodišnji jelen u dobrom stanju i kondiciji, kao i da nikada nije bio bolestan.

„Jelenima je sada vreme parenja i nakon dužeg perioda dovedena mu je ženka. On stalno juri za njom, riče i jede normalno, ali zbog godina je izgubio na težini, jer u vreme parenja jeleni ne obraćaju pažnju na hranu koje ima dovoljno“, rekao je Dragijević.

Njegove reči potvrdio je Beti i borski veterinar Branislav Ivanić.

„Sa jelenom je sve u redu, ali je u pitanju jurnjava za ženkom. Da je bolestan i izgladneo, niti bi mogao da trči, riče niti da jede, a on jede normalno“, objašnjava Ivanić.

I ranije su objavljivane fotografije na kojima se vidi izgladneli tigar, ali direktor kaže da Zoo vrt ima dovoljno hrane za sve životnije.

SourceMediji

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu