Vučević: Srbija je pouzdan partner svim svojim susedima

Obavezno pročitajte

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević poručio je da se Srbija ponaša kao pouzdan partner svim svojim susedima, kao i da podržava teritorijalni integritet svih država članica Ujedinjenih nacija.

„Uprkos svim zlonamernim i neosnovanim medijskim izveštavanjem, Srbija se ponaša kao odgovoran, pouzdan i predvidljiv partner svim našim susedima. Naša podrška teritorijalnom integritetu svih država članica UN je bezuslovna. Ipak, ne možemo hvaliti ničije nepoštovanje sopstvenog teritorijalnog integriteta”, napisao je Vučević na društvenoj mreži X (Tviter), reagujući na tvit ministra spoljnih poslova Severne Makedonije Bujara Osmanija. Dodao je da su nedavni događaji potvrdili da su bila tačna upozorenja Srbije da Kosovo i Metohija nije slučaj „sui generis”.

- Advertisement -

„Niko u Srbiji zbog toga ne likuje, već samo navodi činjenice”, naveo je Vučević. Osmani je prethodno zatražio od Vučevića pojašnjenje zbog izjave u kojoj je on rekao da Aljbin Kurti želi veliku Albaniju, te da su se „Severna Makedonija i Crna Gora ogrešile po pitanju Kosova, ali da će im se to obiti o glavu”   

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poljski predsednik: Ukrajina je davljenik koji može da povuče sve za sobom

Poljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji se hvata za sve i preti da potopi sve...

Još priča na sličnu temu