15.6 C
Belgrade
petak, 12 avgusta, 2022

KO ĆE VIŠE DA SE UVUČE: I Đurić udario na Stefanovića, NEĆU BEŽATI OD TOGA!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Marko Đurić, koga narod Srbije papreno plaća kao ambasadora Srbije u SAD, na režimskim medijima je promovisao Vašingtonski sporazum (potpisan između Vučića i Trampa) i napao Nebojšu Stefanovića da podnese ostavku jer SNS mora da se očisti od „štetnih pojava“. U subotu uveče je režimski „Blic“ obelodanio i da glumica Katarina Radivojević kao ataše konzulata u Njujorku (kod Marka Đurića) prima čak 3.500 dolara mesečno iz budžeta građana Srbije – ni za šta jer ne dolazi na posao, kako je „Blic“ konstatovao.

Nekoliko sati nakon tog pisanija, u nedelju ujutro, Vučićev „tapšač“ Đurić se ekspresno javio da i on „zapljune“ aktuelnog ministra vojske Stefanovića.

“Pokazali smo da smo u stanju da, kada neko pređe crvene linije onoga što je moralno, zakonito i prihvatljivo ponašanje, na najvišim stranačkim organima o tome diskutujemo”, kazao je Đurić.

- Advertisement -

Situaciju je opisao kao ugrožavanje bezbednosti predsednika države i članova njegove porodice, ali i jedan nemaran i neodgovoran odnos prema dužnosti za koji će, kako je kazao, nadležni organi utvrditi do čega je doveo.

duric,

Upitan da li će glasati za smenu ministra Stefanovića, Đurić je rekao da neće bežati od toga jer smatra da se mora raščistiti sa štetnim pojavama u Srpskoj naprednoj stranci, kao i da nema sumnje da bi dao ostavku na sve stranačke i državne funkcije da je na mestu Nebojše Stefanovića.

Osvrnuo se i na Vašingtonski sporazum koji je Vučić u septembru potpisao u Trampovom kabinetu, praveći se da ne razume kako se tu našla i agenda da „Izrael prizna Kosovo kao državu i otvori ambasadu u Prištini (što je uradio), a da Srbija iz zahvalnosti zbog toga ambasadu Srbije prebaci iz Tel Aviva u Jerusalim (zbog čega su skočile sve članice EU na čelu sa Nemačkom)“.

- Advertisement -

„Nova administracija SAD (Bajdenova) prihvata obaveze iz Vašingtonskog sporazuma koji je zaključen tokom mandata bivšeg predsednika Donalda Trampa, izjavio je danas srpski ambasador u SAD Marko Đurić. „To za nas dobra vest?!, jer u tom sporazumu postoji čitav niz elemenata vezan za našu infrastrukturu, ekonomiju, zaštitu naše crkve, između ostalog i presude vezane za manastir Dečani koje treba da se primenjuju“.

Na pitanje da li će pritisci na Srbiju da se pojačaju, naš ambasador odgovara da ima utisak da Amerika snažno podržava ulogu EU u dijalogu između Beograda i Prištine i da će podržati rad Lajčaka, jer će zapravo primat u toj vrsti razgovora uz njihovu podršku imati EU.

Dodaje da su SAD vrlo su zainteresovane za to da se dijalog nastavi, ističući da je Blinken javno pozvao Kurtija da na konstruktivan nacin nastavi dijalog, ali da Priština antagonizmom ne demonstrira baš spremnost za konstruktivan odnos.

Govoreći o pritisku na Grčku da prizna takozvano Kosovo, Đurić je podsetio na to da je jedan od ključnih elemenata Vašingtonskog sporazuma moritorijum na sve akcije vezane za priznavanje Kosova.

Podsetio je i da je aktuelni predsednik SAD Džo Bajden, tada kao Obamin potpredsednik, bio u poseti Aleksandru Vučiću i Srbiji i da je atmosfera na njihovom sastanku bila odlična (primao instrukcije smeškajući se Bajdenu).

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti