16.1 C
Belgrade
ponedeljak, 20 septembra, 2021

DULE SAVIĆ PO SISTEMU: Zaglupljuju starletama i rijalitijama, uskoro povratak Srba na Kosovo i Metohiju!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Dule Savić o trenutnoj situaciji u zemlji

„Ako je neko pokazao nešto dobro – onda je to opozicija u Crnoj Gori. Rukovođeni idejom zajedništva, iako su bili raznorodni, imali su konkretan problem koji ih je ujedinio. Zaista sam rekao da treba raspisati tender, konkurs za ovu našu opoziciju. Da se neko ne uvredi jer ne navijam ni za vlast, ni za opoziciju. Pohvaliću sve dobro što urade i jedni i drugi. Vrednost jedne države, njena snaga i kvalitet života njenih građana, zavise od kvaliteta rada i vlasti i opozicije.

Najlakše i najlagodnije je biti opozicija. Nemaš nikakvu odgovornost, uvek si u pravu i uvek si na državnim jaslama. A, biti vlast podrazumeva posebnu odgovornost. Međutim, svaka vlast je bolja kada je opozicija jaka jer je ona korektivni faktor vlasti.

- Advertisement -

Da pojednostavim, nema jake Zvezde bez jakog Partizana i obrnuto, niti ima dobrog srpskog fudbala, ako su Zvezda i Partizan slabi!

DULE,
Fudbal Super League Season 2018-2019 Partizan v Crvena Zvezda Delije navijaci fans supporters flags zastave flairs baklje Beograd, 23.09.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Mora da postoji takmičenje vlasti i opozicije u programima, idejama, radu… U Srbiji je sada tragično jer nemamo opoziciju. Najgora stvar koja nam se desila je bežanje od takmičenja. Kao: ja hoću da pobedim Arsenal, a neću da igram utakmicu! Izađi, igraj i pobedi! Ako ne veruješ u pobedu, nećeš nikada ni da pobediš!“, rekao je Dule Savić u emisiji Srpski svijet.

Dule Savić smatra da postoje teme o kojima ne sme da se ćuti i to vidi kao moralnu obavezu javnih ličnosti čime čine nešto korisno za društvo, naciju, Srpstvo, a da to nije na štetu drugih. On veli da je neophodno da se donese nacionalni program za narednih 50, 100 godina u vidu 10 srpskih zapovesti koji bi trebalo da definišu najumnije srpske glave iz svih oblasti uz pomoć ozbiljnih nacija i velikih sila poput Rusije, Kine, Indije, Brazila.

- Advertisement -

Optimista je i veruje da dolazi vreme pravde za Srbe i povratak svih Srba na Kosovo i Metohiju.

„Tako će pasti velika laž da Šiptara ima dva miliona. Nikada ih nije ni bilo toliko. Rodi se dete, a oni ga prijave u Prištini, Đakovici, Peći. Pa, godišnje ih umre 50-60.000. Najviše od posledica zračenja osiromašenim uranijumom. Nema ih više od 600.000. Sreća se ne gradi činjenjem zla!“

Dule Savić je ogorčen rijaliti programima, starletama koje promovišu televizija sa nacionalnom frekvencijom.

„Puštajte Srbima samo Betovena i Mocarta. Posle šest meseci, obožavaće klasiku i neće slušati ništa drugo.“

Duletu Saviću se divio jedan Miloš Crnjanski. Zbog bolesti velikog pisca, nije bio u prilici da ga upozna i danas žali zbog toga.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti