5.6 C
Belgrade
četvrtak, 22 oktobra, 2020

ČUJTE, BRAĆO SRBI: Vlast koja trguje Kosovom ne sme da oda poštovanje ČIČA DRAŽI!

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

EKSKLUZIVA: Ovo je novi sastav Vlade Republike Srbije

Iz dobro obaveštenih izvora iz Nemanjine ulice, ovako će izgledati novi sastav Vlade Srbije:Ana Brnabić, premijer i...

Vlast i prekajanje istorije

Umesto da otvaranje memorijalnog centra u Pranjanima stavi u funkciju jačanja srpskih nacionalnih interesa, režim i njegovi mediji nastavljaju sa boljševičkim prekrajanjem istorije koje vodi kosovskoj kapitulaciji. Na to nas je podsetio odnos prema veličanstvenenoj operaciji „Vazdušni most“.

Tokom nje pripadnici srpskog ravnogorskog porekta predvođeni đeneralom Mihailovićem spasli su više od 500 američkih pilota. Sjedinjene američke države taj srpski podvig pamte i cene. To može da bude dobar osnov za izgradnju srpsko-američkih odnosa na temelju međusobnog uvažavanja, ali da bismo postigli nešto u saradnji sa Vašingtonom prvo sami moramo da raščistimo ko smo i koji su to naši vitalni nacionalni interesi, a vlast za to ne mari.

- Advertisement -

Aktuelna vlast to nije učinila na način koji bi koristio našem narodu. Ona i dalje robuje titoizmu čija suština je antisrpstvo. Njeni predstavnici i propagandisti pred svako obeležavanje operacije „Halijard“ ponavljaju da su spasavanje američkih pilota izveli „meštani suvoborskih sela“. Tek stidljivo se pomene da su oni bili pripadali Jugoslovenskoj vojsci u otadžbini ili se i to izostavi. Zašto se tako postupa?

vlast,

Prvo, stoga što je diktatorski režim opčinjen likom i delom Josipa Broza. On je srpskom samozvanom vođi uzor jer je Tito bio i ono što Vučić nije u stanju da bude.

Drugo, vlast koja trguje Kosovom i Metohijom ne sme da oda dužno poštovanje đeneralu Draži i njegovim sledbenicima koji su se za odbranu tog i svakog drugog dela srpske zemlje žrtvovali. Poštovanje Mihailovića i odricanje od Kosova ne idu zajedno.

- Advertisement -

Zato je za Vučića veličina Broz koji je varao poštene srpske partizane da bi uspostavio režim koji je jednako surovo kao i nacistički podelio srpske zemlje i velike njihove delove poklonio drugim narodima uključujući i albansku nacionalnu manjinu.

Vučić falsifikuje prošlost kao što lažima pokušava da predstavi sadašnjost onakvom kakva ona nije. Građani Srbije to shvataju i uskoro će reći NE neotitoističkom, antisrpskom režimu.

Naš narod kao i svaki drugi moguće je prevariti nekoliko puta ali ne i večno ga varati.

OSLBOĐENJE

- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti

KONOVO LUDILO: Zabraniti kretanja, da se ide samo do prodavnice!

Treba razmišljati o zabrani kretanja u nekom obliku, da se nešto skrati, da se ide samo do prodavnice, rekao je epidemiolog...

NADALOV PLAN KAKO DA SVRGNE NOVAKA SA TRONA: Evo šta Španac mora da uradi da bi bio broj 1!

Rafael Nadal i Novak Đoković učestvovaće na po još dva turnira u 2020. godini, a rezultati će odrediti koji od njih...

VELEIZDAJA: Vučić odbio da oda poštu poginulima u 2. SVETSKOM RATU!

"Aleksandar Vučić je odbio da oda poštu poginulima u oslobađanju Beograda 1944. Umesto toga je na dan oslobođenja Beograda položio venac...

NARODNE STRAŽE POBEDILE : Vojska Crne Gore odustala od vežbi na Sinjajevini!

Načelnik štaba Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnik Aleksandar Pantović, saopštio je da je izviđački tim konstatovao da se nijesu stekli uslovi...

TIODOROVIĆ UKRAO NOVU GODINU: Od kuće SLAVIMO!

Podsetimo, prva je doček Nove godine otkazala Budva u kojoj su tradicionalno nastupale najveće zvezde sa prostora cele eks Jugoslavije.