ČUJTE, BRAĆO SRBI: Vlast koja trguje Kosovom ne sme da oda poštovanje ČIČA DRAŽI!

Obavezno pročitajte

Vlast i prekajanje istorije

Umesto da otvaranje memorijalnog centra u Pranjanima stavi u funkciju jačanja srpskih nacionalnih interesa, režim i njegovi mediji nastavljaju sa boljševičkim prekrajanjem istorije koje vodi kosovskoj kapitulaciji. Na to nas je podsetio odnos prema veličanstvenenoj operaciji „Vazdušni most“.

Tokom nje pripadnici srpskog ravnogorskog porekta predvođeni đeneralom Mihailovićem spasli su više od 500 američkih pilota. Sjedinjene američke države taj srpski podvig pamte i cene. To može da bude dobar osnov za izgradnju srpsko-američkih odnosa na temelju međusobnog uvažavanja, ali da bismo postigli nešto u saradnji sa Vašingtonom prvo sami moramo da raščistimo ko smo i koji su to naši vitalni nacionalni interesi, a vlast za to ne mari.

Aktuelna vlast to nije učinila na način koji bi koristio našem narodu. Ona i dalje robuje titoizmu čija suština je antisrpstvo. Njeni predstavnici i propagandisti pred svako obeležavanje operacije „Halijard“ ponavljaju da su spasavanje američkih pilota izveli „meštani suvoborskih sela“. Tek stidljivo se pomene da su oni bili pripadali Jugoslovenskoj vojsci u otadžbini ili se i to izostavi. Zašto se tako postupa?

vlast,

Prvo, stoga što je diktatorski režim opčinjen likom i delom Josipa Broza. On je srpskom samozvanom vođi uzor jer je Tito bio i ono što Vučić nije u stanju da bude.

Drugo, vlast koja trguje Kosovom i Metohijom ne sme da oda dužno poštovanje đeneralu Draži i njegovim sledbenicima koji su se za odbranu tog i svakog drugog dela srpske zemlje žrtvovali. Poštovanje Mihailovića i odricanje od Kosova ne idu zajedno.

Zato je za Vučića veličina Broz koji je varao poštene srpske partizane da bi uspostavio režim koji je jednako surovo kao i nacistički podelio srpske zemlje i velike njihove delove poklonio drugim narodima uključujući i albansku nacionalnu manjinu.

Vučić falsifikuje prošlost kao što lažima pokušava da predstavi sadašnjost onakvom kakva ona nije. Građani Srbije to shvataju i uskoro će reći NE neotitoističkom, antisrpskom režimu.

Naš narod kao i svaki drugi moguće je prevariti nekoliko puta ali ne i večno ga varati.

OSLBOĐENJE

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu