8 C
Belgrade
sreda, 1 decembra, 2021

DROBNJAK MU VRATIO ZA SVA MUČENJA: Priznao u programu da su Vučić i Rio Tinto dogovorili da razvale Srbiju!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Da je projekat „Jadar“ unapred dogovoren sa vlastima u Srbiji, potvrđuje i gostovanje v. d. direktora „Puteva Srbije“, Zorana Drobnjaka, u emisiji “Uranak” na TV „K1“. A da je na delu jedna velika farsa, u režiji Aleksandra Vučića, govori i dokaz koji se pojavio, da je upravo Drobnjak, u decembru prošle godine, potpisao punomoćje kojim je omogućeno kompaniji „Rio Sava“ da u ime „Puteva Srbije“ pribavlja tehničku dokumentaciju za obilaznicu oko Loznice.

Tako su gledaoci uživo mogli da vide kako se Drobnjak upliće u laži, kao pile u kučine, dok mu voditeljka postavlja pitanja, mrmlja, priča nepovezano, gubi se, preznojava…

– Kako to funkcioniše? Je l’ to može da dobije bilo koje preduzeće – upitala je Jovana Joksimović.

- Advertisement -

– Pa, mi to ne finansiramo, mi smo samo dali saglasnost – odgovorio je uplašeni Drobnjak.

– Ko to finansira – znatiželjna je bila voditeljka.

– Ja to ne znam. Verovatno Jadar. Mi smo dali samo saglasnost firmi da ona radi projekat. Mi smo ti koji gledaju taj projekat da bude kako treba, a posle ćemo da vidimo ko će da finansira – bubnuo je Drobnjak.

- Advertisement -

– Pa, ne radi se projekat bez unapred dogovorenog ko plaća – iznela je opasku Joksimovićka.

– Ja njih nisam pitao ko im plaća – promrmljao je Drobnjak.

– Ko bi mogao – insistirala je voditeljka.

– Ne znam, ne znam ko im plaća – rekao je preznojeni Drobnjak.Rio Tinto priprema teren za izgradnju rudnika; FOTO: PrintscreenRio Tinto priprema teren za izgradnju rudnika; FOTO: Printscreen

Podsetimo, „Rio Sava Exploration“ je inače u vlasništvu Rio Tinta, jedne od najvećih rudarskih kompanija na svetu. Ona u okolini Loznice, u okviru svog projekta „Jadar“ planira da eksploatiše rudu jadarit i da iz nje izdvaja litijum-karbonat, natrijum-sulfat i bornu kiselinu, kao gotove proizvode.

Kako je „Rio Sava Exploration“ dobila dobila punomoćje da u ime “Puteva Srbije” pribavlja tehničku dokumentaciju za obilaznicu oko Loznice, a da to do sada nije obelodanjeno javnosti, jasno je da je sve već unapred dogovoreno i da će najavljeni referendum biti samo ruganje građanima.

Dakle, da Aleksandar Vučić nije sve isplanirao sa „Rio Tintom“, onda ne bi upravo toj kompaniji dao da pribavlja tehničku dokumentaciju za obilaznicu oko Loznice. A putna infrastruktura je ključna za „Rio Tinto“, kako bi poslovanje bilo brže i efikasnije.

Sve u svemu, Vučić je još jednom namagarčio građane Srbije i u lice im se narugao, a posledice njegove politike osećaće se dugo, jer gde god se pojavi ova zloglasna kompanija, ostavlja pustoš za sobom.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti