18.8 C
Belgrade
nedelja, 28 novembra, 2021

POČELA KAMPANJA: Ko neće na skup SNS-a u Beogradu – dobija otkaz!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Odložena skupština Srpske napredne stranke na kojoj bi trebalo da izaberu novo rukovodstvo održaće se u subotu, 13. novembra, a pripreme „južnjaka“ za odlazak u Beograd uveliko su u toku. Mobilizacija članstva i simpatizera krenula je i po javnim preduzećima i ustanovama, svedoče sagovornici Južnih vesti, a kvote za broj po gradovima i okruzima već se, kažu, polako pune.

Skup SNS-a u Nišu FOTO: Printscreen

Skupština SNS-a više puta je dosad odlagana, a poslednji u oktobru zbog, kako je tada saopšteno, nepovoljne epidemiološke situacije. U danu kada je saopšteno da se izborna skupština stranke odlaže za 20 dana, preminule su 52 osobe, a novozaraženo je bilo 5.657 ljudi. Poslednjih dana i nedelja od korone, prema zvaničnim podacima, svakodnevno umre više od 60 ljudi, a broj pozitivnih na dnevnom nivou je iznad 6.000.

Ipak, za sada nema naznaka da će biti ponovnog odlaganja, a u prilog tome govori i što su pripreme uveliko u toku.

- Advertisement -

Potpredsednik SNS-a Miloš Vučević rekao je ranije da će skupštini stranke prisustvovati 4.000 delegata, ali će tom događaju koji će se održati u „Beogradskoj areni“, prisustvovati mnogo više članova i simpatizera stranke iz cele zemlje.

Kako Južne vesti saznaju od izvora iz te stranke u Nišu, trenutno se održavaju sastanci po mesnim odborima, a očekuju da se na skupštini poverenici te stranke za određene gradove i opštine zamene predsednicima odbora.

– Ljudi se uslovljavaju, ko ne želi da ide, neće dobiti ništa. Oni koji ne odu, dobiće otkaz. To je naređenje Bojana Bajagića i Izvršnog odbora. Naročito je kritikovan zbog slabih rezultata opštinski odbor na Paliluli – saznaju Južne vesti u SNS-u.

- Advertisement -

Komentar o tome nismo dobili od Bajagića, člana Izvršnog odbora SNS-a, koga poslednjih godina opisuju kao alfu i omegu odbora u Nišu i Pirotu. On se nije javljao na pozive novinara, pa za sada nije poznato koliko Nišlija će prisustvovati skupu u Beogradu. Nije poznato ni koliko će Piroćanaca tog 13. novembra put Beograda jer ni poverenica Pirotskog odbora Dragana Tončić nije odgovarala na pozive.

Ono što se zna jeste da aktivno rade na obezbeđivanju podrške i iz Niša i Pirota, a članovi SNS-a koji rade u javnom sektoru imaju zadatak da pored svog obezbede prisustvo još nekoliko ljudi.

Identična situacija je i u drugim gradovima i opštinama na jugu. U Prokuplju su, saznaju Južne vesti, direktori javnih preduzeća i škola već dobili instrukcije da pozivaju ljude, a kvota za prisustvo na skupu naprednjaka u glavnom gradu za ceo Toplički okrugu je 1.000.

– Naređeno je zaposlenima da mobilišu i prijatelje i rodbinu. Članovi SNS-a nevoljno pristaju, plaše se zbog kovida, ali verujem da se svi odazvaju jer su ucenjeni zbog posla. Ko ne može da pođe, mora da obezbedi nekog iz okruženja – kaže Prokupčanin zaposlen u jednoj od tamošnjih škola.

Nezvanično informacije iz Vranja otkrivaju da bi u tom gradu trebalo da sakupe oko 1.000 ljudi, a osim radnika po javnim preduzećima članovi partije moraju da obezbede i još nekoliko osoba koje bi krenule sa njima.

Opštinski odbor SNS-a u Bujanovcu mora da obezbedi 3 autobusa za skupštinu, saznanja su odbora Narodne stranke u toj opštini, a predsednik tog odbora Saša Arsić kaže i da je lično bio prisutan kada su ugovarali odlazak u Beograd.

– Igrom slučaja bio sam prisutan kada su dvojica aktivista SNS-a iz Rakovca na proslavi u manastiru Prohor Pčinjski saopštili šefu voznog parka u Domu zdravlja Bujanovac, u prisustvu direktorke, da mora dati slobodan dan trojici vozača koji su primljeni na određeno vreme. Kasnije je jednom od vozača prišao aktivista SNS iz Rakovca Ljubisavljević i saopštio vozaču da ukoliko planira da mu produže ugovor da mora poći i povesti najmanje još jednog sa sobom u Beograd – kaže Arsić.

„Mobilizacija“ naprednjaka aktivna je i u Leskovcu, članovi SNS-a koji rade vikendom već uzimaju slobodan dan 13. novembra, a kako potvđuju aktivisti lokalnog odbora u tom gradu, autobuse rezervišu i članstvo i simpatizeri koji se spremaju na put.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti