18.6 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

PADA NEBO: Priča koja nam tumači događaje koji se dešavaju u svetu korone i laži!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vreme je da istražimo dokaze i ispravno prosudimo situaciju u kojoj se nalazimo. Evo šta se do sada dogodilo.

Koronavirus je otkriven u Kini u drugoj polovini 2019. Korona virus proširio se svetom, stvarajući svetsku krizu. Vlade širom sveta reagovale su na krizu kako bi zaustavile širenje. Vladine reakcije uključivale su zaključavanja, karantine,naloge za socijalnu distancu, mandate za maske, policijski čas i napore da se razvije vakcina, a sve u ime zaštite od virusa.

Ali takva sigurnost ima cenu.

Prava i slobode su srušeni. Cenzura. Kazne. Strah od korona virusa. Policija umesto da juri kriminalce, juri ljude bez maski. Crkve su zatvorene. Škole takođe. Mnogi su ostali bez posla. Zaključavanja uništavaju firme. Posvuda je strah.

- Advertisement -

Dobro osmišljena medijska propaganda od strane takozvanih stručnjaka, naučnika, političara, javnih ličnosti daje rezultate

Mnogi su mentalno i emocionalno došli do tačke u kojoj su spremni učiniti gotovo sve kako bi osigurali svoju sigurnost, ponovno živeli u miru i slobodi i vratili se na ono što je bilo pre samo godinu dana.

A sada pogledajmo crtani film Chicken Little.

- Advertisement -

Pilići su srećni i zadovoljni, znajući da ih štiti velika, snažna ograda.

Ali onda, jednog dana, dolazi lisica koja se kulinarski zanima za piliće.

Ugledavši ogradu, zaključana vrata i farmerov pištolj, lisica se okreće „psihologiji“ kako bi dobila ono što želi – ne samo jednu pticu, već sve njih.

Iz knjige pod naslovom Psihologija , lisica uči: „Da biste uticali na mase, ciljajte prvo na najmanje inteligentne.“

Zatim planira manipulisati Chicken Littleom verujući da nebo pada i da su svi osuđeni na propast.

„Ako im kažete laž, ne govorite maloj, recite velikoj“, čita lisica iz Psihologije , knjige koja glasi kao da je izvučena sa stranica Hitlerova Mein Kampfa ili Alinskyjevih Pravila za radikale .

Zgrabivši komadić plavog znaka na kojem je naslikana zvezda, lisica ga baca na pileće malo u pratnji dima, vode i glasnih zvukova koje je lisica orkestrirala za dramatičan efekt. Lisica razgovara s Chicken Littleom kroz ogradu kao „glas propasti“, uveravajući ga da nebo pada i da mora trčati za svojim životom. Chicken Littleoodmah stvara paniku i strah, vičući svima da nebo pada, pokazujući na kvrgu na glavi da to i dokaže.

Kokoši se isprva uzbune: „O, Bože, kako užasno. Šta da radimo? Svi ćemo biti ubijeni. „

Kad petao uztvrdi da je to samo komad drveta, lisica je privremeno poražena. No, koristeći svoju pouzdanu knjigu psihologije , lisica počinje potkopavati veru pilića u svog vođu, petla, šireći neistine o njemu.

U kritičnom trenutku lisica šapće kroz ogradu Chicken Littleou da će ga pilići sada slušati i da je Chicken Little rođen kao njihov vođa. Chicken Littleo ubeđuje piliće da će im spasiti život govoreći im šta da rade. Pilići, gonjeni strahom nakon što su videli petla udarenog po glavi „komadićem neba“, mole Chicken Little da ih spasi. Sve što im Chicken Littleom može reći je ono što je čuo od lisice : „Trči u pećinu!“

Pilići kolektivno probijaju svoju zaštitnu ogradu i hrle prema pećini, slijedeći pažljivo označene putokaze koje je lisica postavila kako bi ih usmerila na pravi put. Priča završava tako što je lisica pojela sve piliće i odala počast Psihologiji jer mu je pomogla da dobije ono što je želela.

Lisica (kontrolor) želi pojesti piliće (unapred zadani cilj). Proizvodi krizu (nebo pada) kako bi piliće pomaknla prema svom cilju.
Laž da nebo pada stvara pilićima strah da će svi umreti. Ovaj strah tera piliće da se podvrgnu kontroli lisice.

Pilići veruju u „veliku laž“ da nebo pada pametnim porukama lisice.
Pilići postaju spremni na sve kako bi se zaštitili od neba koje im pada na glavu.
Sigurno trčanje u pećinu na prvi je pogled logično rešenje pretnje padom neba.
Brojni su znakovi da je priča koju je izmislila lisica lažna,suprotna zdravom razumu, ali je strah ipak veliki.
Samo su pilići koji su odbili otrčati u pećinu zapravo bili oni koji su na kraju bili na sigurnom.
Iz ove priče može se izvući niz važnih lekcija

Priča o Chicken Littleom može nas puno toga naučiti o trenutnoj situaciji u kojoj smo se našli. Mnogo je znakova da nas lažu, manipulišu u krizi Korona virusu. Ko su kontrolori i koji je njihov unapred zadani cilj, svakim danom postaje sve očitije. Ne, to nisu teorije zavere.

- Advertisement -
SourceEkspres
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti