DIREKTOR FAJZERA SE NAMLATIO PARA: Najavio kraj pandemije do januara!

Obavezno pročitajte

Mesec dana nakon što je farmaceutski div Merck i Ridgeback Biotherapeutics objavio da su stvorili lek protiv kovida 19 koji smanjuje hospitalizacije i smrtnost kod 50 odsto pacijenata, javio se i Fajzer s objavom da njihova pilula protiv kovida, u kombinaciji s lekom za HIV, smanjuje verovatnost hospitalizacije i smrti za 89 odsto.

Postotak se odnosi na odrasle osobe s rizikom od teških komplikacija. Ovakva kombinacija lekova usporila je metabolizam, omogućivši da antivirusni lek duže deluje u telu.

Direktor Fajzera Albert Burla rekao je da će pre američkog Dana zahvalnosti, krajem ovog meseca, dostaviti podatke o terapiji.

- Advertisement -

Član odbora direktora Fajzera doktor Skot Gotlib kazao je za CNBC da bi pandemija koronavirusa u Americi mogla da bude gotova do 4. januara kada na snagu stupa mera Bajdenove administracije da svi na radnim mestima moraju da budu vakcinisani, u svakoj kompaniji gde je najmanje 100 zaposlenih.

Maske u zatvorenim prostorima

Oko 84 miliona radnika do tada mora da primi drugu dozu vakcine Fajzer ili Moderna, odnosno jednu dozu Džonson i Džonson vakcine ili će morati redovno da se testira na koronavirus.

Svi nevakcinisani radnici od početka decembra moraju da imaju maske u zatvorenim prostorima. Kompanije neće plaćati testove ili maske svojih radnika, a kompanija koja ne poštuje pravila plaćaće kaznu od 13.000 do 136.000 dolara.

Gotlib je objasnio da se Fajzerov novi lek ne može smatrati zamenom za vakcinu i kaže da su vakcine potrebna za prekid pandemije čak i uz efikasne pilule. Istakao je da bi lekovi protiv kovida mogli da pomognu u lečenju slučajeva bolesti kod visokorizičnih osoba.

“Kada imate terapijske lekove koji su toliko efikasni, to može da bude spas za ljude kod kojih vakcine ne deluju. To je put zaštite od teške bolesti i smrti”, kazao je Gotlib za CNBC.

SourceB92

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu