VULIN ZABRINUT, NE MOŽE DA SPAVA: Šest godina bez odgovora na pokušavj ubistva Vučića!

Obavezno pročitajte

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je srpska policija otvorena za kontakte i komunikaciju sa bezbednosnim organima Federacije.

Od njih očekuje da rasvetle pokušaj ubistva predsednika Aleksandra Vučića u Srebrenici, mada je, kako kaže, zabrinut za njihovu iskrenost u ovom slučaju.

Ministar Vulin je u emisiji „Jedan na jedan“ banjalučke Alternativne televizije ponovo zatražio odgovor na pitanje ko je pokušao ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i istakao da je šest godina to pitanje bez odgovora, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Mi radimo na ovom slučaju. I pored toga što nam je teže, usled protoka vremena i toga što nismo na mestu dešavanja, doći ćemo do istine. Daću sve od sebe da se to rasvetli“, rekao je srpski ministar policije, ocenivši da su službe bezbednosti Federacije ili nefunkcionalne pa ne mogu da to rasvetle ili mogu, ali neće.

Prema njegovim rečima, Srbija evidentno raste i jača i nesporno je da dobar deo napada iz regiona na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i našu državu dolazi upravo zbog toga.

U tom kontekstu naveo je nedavni napad iz Hrvatske u kome je svedok na suđenju predsednika Srbije optužio da je tokom rata u Hrvatskoj 1991. godine pretio zarobljeniku smrću i naglasio da je to proverljiva i glupa laž koju su hrvatski mediji iskoristili za napad na srpskog predsednika.

„To je proverljiva i glupa laž, ali mene više brine to što su na osnovnu takvih svedoka sudili desetinama Srba koji su bili u Hrvatskom zatvoru. Ko će proveriti sve te sudske postupke? Kada možete da lažete za predsednika Srbije, što se lako proveri, šta lažete za običnog čoveka koji ne može da se brani“, upitao je ministar Vulin.

Dodao je da se u vezi sa ovim gnusnim klevetama na račun predsednika Srbije, naše tužilaštvo obratilo hrvatskim pravosudnim organima i zatražilo da nam se dostavi taj slučaj, da ispitamo i vidimo da li je bilo ratnog zločina ili ne.

SourceB92

Ostavite komentar

Najnovije objave

Stvarni motivi Nikitinove i Stojkovićeve “borbe za Ukrajinu”

Višemesečno kontaminiranje srpske javnosti velikim pričama kvazilidera “ruske opozicije” Pjotra Nikitina (agent FSB) i promašenog advokatskog slučaja Čedomira Stojkovića...

Još priča na sličnu temu