DEJAN ŠKOBIĆ: Ako nemate šta da radite-radite na sebi

Obavezno pročitajte

U ovim teškim trenucima za naš narod moramo da se okrenemo sebi i radimo na sebi. Nadam se da će nas velika opasnost od koronavirusa ujediniti, kao što se to desilo pre dvadesetak godina. Nadam se da ćemo shvatiti značaj domaće privrede, da ćemo shvatiti ko nam je prijatelj u svetu i da ćemo više poštovati i bolje plaćati medicinsko osoblje, kaže za portal „Naša borba“, Dejan Škobić, direktor Kongresnog edukativnog centra.

Vi se bavite edukacijama. Kako ste došli na ideju da osnujete Kongresni edukativni centar?

Dugi niz godina sam se bavio društvenim aktivizmom, organizovao na desetine edukacija, humanitarnih akcija i putovanja. Krajem 2018. došao sam na ideju da osnujem udruženje i firmu koji će se baviti edukacijama. To sam i učinio 01.01.2019. kada je osnovan Kongresni edukativni centar. Shvatio sam da pored prava želim da se bavim edukacijama i organizovanjem događaja. Na taj način sam spojio biznis i pravo. Ispunjava me kada vidim srećna lica naši klijenata i polaznika obuka i kurseva nakon održanih edukacija. Zato angažujemo naše najveće stručnjake u oblasti prava, biznisa i ličnog razvoja, kako bismo bili prepoznatljivi po kvalitetu. Mi smo zadovoljni kada su naši klijenti zadovoljni.

Kažete da sarađujete sa najvećim stručnjacima. S kim ste do sada sarađivali?

Sarađujemo sa Draškom Orčićem, stručnjakom u oblasti otkrivanja ljudskih potencijala, Vladimkrom Grbićem, našim proslavljenim odbojkašem, Markom Burazorom, trenerom komunikacije, Prof. dr Draganom Ćorić, profesorom na Pravnom fakultetu, Prof. dr Predragom Jovanovićem, profesorom na Pravnom fakultetu, Tomom Filom, advokatom, Goranom Petronijevićem,advokatom, Ivanom Josifović, sudijom Višeg suda u Novom Sadu, Tanjom Grubač, PR-om i voditeljkom, kao i sa mnogim drugim stručnjacima u oblastima u kojima organizujemo edukacije.

Vi ste za godinu dana, bez projekata i finansijske podrške organizovali preko dvadeset događaja. Kako ste to uspeli i kome su posvećene vaše edukacije?

Zahvaljujući ljudima koji su prepoznali našu ideju i osetili naše iskrene namere. Ne bih da nabrajam da ne bih nekoga izostavio. Ti ljudi su u velikoj meri zaslužni za uspeh KEC-a, svako na svoj način. Na jednom projektu nas je pidržao i pokrajinski Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima. Organizovali smo u saradnji sa Fondom edukativnu posetu institucijama Republike Srpske za studente Pravnog fakulteta. Tom prilikom posetili smo Vladu, Skupštinu i Predsedništvo Republike Srpske.
U proseku smo organizovali dva događaja mesečno. Naše edukacije su posvećene pravnicima i preduzetnicima, kao i svima koje zanima lični razvoj. U tom smislu organizujemo seminare, predavanja i radionice za pravnike i preduzetnike, kao i motivacione seminare.

Koji je vaš sledeći korak?

Osnivamo KEC grupu – kompaniju koja će okupljati udruženje i firme u našem sastavu.. Na polju edukacija postaćemo najznačajnija kompanija u Srbiji. Pripremamo veliki broj onlajn edukacija od kojih će neke biti i besplatne. Pozivamo sve one koji su zainteresovani za naš rad da nas prate preko sajta www.kongresniedukativnicentar.rs ili preko društvenih mreža.

Šta biste poručili građanima Srbije u vezi trenutne situacije sa koronavirusom

Naš narod je navikao na borbu. Verujem da ćemo iz ove bitke izaći jači, da ćemo više ceniti medicinsko osoblje, povećati im plate i zadržati ih u zemlji. Apelujem na sve građane da ostanu kod kuće i ne izlaze bez velike potrebe. Ako ne znate šta da radite kod kuće – radite na sebi, jer tu uvek ima posla. Iskoristimo ovaj period za edukacije putem interneta, čitanje i rad na sebi. Kada se sve ovo završi bićemo bogatiji znanjem, a finansijski propuštenu dobit ćemo lako nadoknaditi. Važno je da sada očuvamo ljudske živote. Domaći turizam će dobiti najteži udarac zbog propuštene finansijske dobiti. Zato predlažem da tokom leta podržimo domaće hotele, restorane i izletišta tako što ćemo tokom letnjeg godišnjeg odmora ostati u zemlji i trošiti naš novac u našoj zemlji. Na taj ačin pomažemo domaću privredu i državu.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Rani radovi “Čede podmornice”

Propali advokat Čeda Stojković zvani "Čeda podmornica" u svojoj bližoj ali i daljoj okolini poznat je kao teški alkoholičar,...

Još priča na sličnu temu