4.4 C
Belgrade
ponedeljak, 6 decembra, 2021

Danilu Vučiću bio zabranjen ulaz u CG od marta 2020. zbog veza sa navijačkim grupama!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Danilu Vućiću, sinu srpskog predsednika Aleksandra Vučića, bio je zabranjen ulazak u Crnu Goru „zbog veze sa navijačkim grupama i ekstremno radikalnim nacionalističkim grupama i pojedincima kao i veze sa bezbednosno interesantnim licima i kriminalnim strukturama“, rečeno je Danasu nezvanično iz više izvora iz Crne Gore. Kako se navodi, zabrana je bila na snazi od marta prošle godine.

Predsednik Srbije izjavio je ranije danas da nije znao da je njegovom sinu Danilu bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, niti da su on ili njegov sin ikada bili zvanično obavešteni o tome.

– To govori najviše o onima na političkoj sceni Srbije i Crne Gore i njihovim medijskim pomagačima – komentarisao je Vučić vest o ukidanju zabrane ulaska u Crnu Goru njegovom sinu Danilu.

- Advertisement -

– Vodili ste kampanju protiv srpske države povodom porodice Krivokapića, ali niste vodili kampanju protiv crnogorske države koji su mom detetu zabranili ulazak bez ikakvog razloga. Nikada zvanično obaveštenje o toj zabrani nismo dobili ni ja niti moj sin. Moguće je da su to uradili zato što je prisustvovao dva puta litijama u Crnoj Gori ili zato što su rekli da će tako da se ophode prema predsedniku Srbije – naglasio je Vučić, a preneo je Danas.Danilo i Aleksandar Vučić FOTO: Printscreen/InstagramDanilo i Aleksandar Vučić FOTO: Printscreen/Instagram

Da podsetimo, zabrana ulaska u Crnu Goru ukinuta je za 18 stranaca kojima je ta mera izrečena iako nisu postojali zakonski razlozi, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore, navodeći da su te odluke preispitane i ukinute.

– Stupanjem na dužnost ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, odnosno novog rukovodstva Uprave policije, izdate su odgovarajuće smernice i nalozi u cilju preispitivanja pojedinih zabrana ulazaka u Crnu Goru donesenih u periodu prije stupanja na dužnost sadašnjeg ministra unutrašnjih poslova i novog rukovodstva Uprave policije za koja su postojala saznanja da nisu postojali razlozi predviđeni Zakonom o strancima – saopštili su iz Uprave policije.

- Advertisement -

Prema tom zakonu, strancu se neće dozvoliti ulazak u Crnu Goru ako to zahtevaju razlozi nacionalne, odnosno unutrašnje bezbednosti ili javnog zdravlja.

Iz Uprave su saopštili da su saznanja o nepostojannu razloga za zabranu proizašla iz zahteva advokata stranih državljana, njihovih pritužbi, navoda medija i slično.

– Shodno navedenom za pojedine strance kojima je bio zabranjen ulazak utvrđeno je da ne postoje zakonski razlozi te su mere zabrane ulaska uklonjene iz elektronskih aplikacija za kontrolu i prelaženje državne granice. Pored ovih slučajeva vršeno je uklanjanje ove mere i nakon što su organizacione jedinice nadležnih sektora i centara bezbednosti utvrdile da ne postoje ili su prestali da postoje razlozi propisani Zakonom o strancima – kazali su iz Uprave policije

Radio-televizija Crne Gore objavila je da su među onima kojima je ukinuta zabrana sin predsednika Srbije Danilo Vučić, predsednik Odbora za pravosuđe i državnu upravu i član Odbora za kontrolu službi bezbednosti Vladimir Đukanović, generalni direktor FK Crvena Zvezda Zvezdan Terzić, Milica Đurđevic iz Zavetnika, pevač Vlado Georgijev i bivši fudbaler Dušan Savić.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

2 KOMENTARA

  1. […] Marrëdhëniet mes Malit të Zi dhe Serbisë janë përkeqësuar që prej vitit 2016 kur dështoi puçi ndaj presidentit të kohës Milo Gjukanoviç dhe qeverisë. Serbia u akuzua nga autoritetet malazeze se ishte organizatore e këtij skenari të errët politik. Në muajin shtator përplasjet mes dy shteteve arritën kulmin për emërimin e kreut të Kishës Serbe në Malin e Zi. Qytetarët malazezë bllokuan rrugët drejt kishës duke e konsideruar provokim politik. E.K gazetadiplomacia.al “Nasa Borba” […]

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: