31.9 C
Belgrade
ponedeljak, 26 jula, 2021

DANICA GRUJIČIĆ OTKAZALA POSLUŠNOST AGENDI: Tokom NATO agresije počinjen je ekocid, a od tada se rađaju deca sa DEFORMITETIMA!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije profesor dr Danica Grujičić naglasila je da je tokom agresije NATO-a počinjen ekocid, ali da od tada traje tihi genocid na celom Balkanu. Navela je da je korišćena municija sa osiromašenim uranijumom, kasetne bombe koje su zabranjene, gađane su privredna i hemijska postrojenja, a nalogodavci su znali da će doći do ekološke katastrofe. „Protiv Srbije i Crne Gore vođen je hemijski i nuklearni rat, a smrtnost od malignih bolesti raste u gotovo svim balkanskim zemljama. Nažalost, u dokazivanju svega ovoga izostala je efikasnost države”, poručila je dr Grujičić, navodeći da ne smemo više da odlažemo ispitivanje posledica NATO bombardovanja.

DANICA GRUJIČIĆ OTKAZALA POSLUŠNOST AGENDI: Tokom NATO agresije počinjen je ekocid, a od tada se rađaju deca sa DEFORMITETIMA! 1

Danica Grujičić (Foto: Jutjub)

Stručno koordinaciono telo koje je država osnovala pre tri godine, kazala je, nije nikada počelo da radi, ali dve decenije nakon bombardovanja moguće je dokazati uzročno-posledičnu vezu između agresije i porasta obolelih od malignih i retkih bolesti, rođenja dece i životinja s različitim deformitetima. „Da nam se ne bi ponovio Jasenovac, moramo početi ta istraživanja sada i nastaviti ih za 10, 20, 40 godina jer će posledice biti vidljive generacijama unazad”, poručila je Grujičićeva.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti