Danas: Aleksandar Vulin će biti smenjen sa mesta direktora BIA

Obavezno pročitajte

Aleksandar Vulin uskoro će biti smenjen sa mesta direktora BIA, saznaje Danas.

Prema navodima izvora Danasa iz vrha vlasti, novi direktor će biti neko iz redova SNS-a, dok će njegov zamenik biti iz redova socijalista.

- Advertisement -

Ova funkcija je, inače, do sada bila upražnjena jer je Vulin radio bez zamenika. Tačan datum imenovanja još nije poznat, ali će biti uskoro, poručuje izvor Danasa.

Aleksandar Vulin se nije skoro pojavljivao u javnosti, a priča se da će na njegovo mesto u Bezbednosno-informativnoj agenciji doći Marko Đurić, trenutni ambasador Srbije u SAD, navodi Danas.

Vulin je na čelo BIA stupio 2. decembra prošle godine, svečanom primopredajom dužnosti između njega i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, čime su faktički zamenili pozicije.

Vulin je početkom jula stavljen je na listu sankcija Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država. Američko ministarstvo navelo je da je Aleksandar Vulin umešan u međunarodni organizovani kriminal, ilegalne operacije trgovinom narkotika i zloupotrebu javne funkcije.

Vulin je pre imenovanja za direktora Bezbednosno informativne agencije bio ministar odbrane i ministar unutrašnjih poslova. Ove institucije nisu se našle na meti američkih sankcija.

Kako bi proverila informacije, novinarka Danasa je pozvala Vulina, ali se on nije javljao.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

MOMIR STOJANOVIĆ: Opomena vlastima da razmisle ko je oslonac srpske politike na KiM

Nekadašnji načelnik Vojnobezbednosne agencije Momir Stojanović misli da je događaj u Banjskoj "poslednja opomena vlastima u Beogradu da se...

Još priča na sličnu temu