BRUKA DOVIJEKA: Milo bojkotovao SKUPŠTINU!

Obavezno pročitajte

Milo bojkotuje

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović bojkotovao je jučerašnju konstitutivnu sednicu Skupštine Crne Gore, što je prvi put od proglašenja nezavisnosti, ali i u prethodnom periodu da predsednik države bojkotuje konstitutivnu sednicu.

Predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić izabran je juče za predsednika Skupštine, čime je postao prvi opozicioni zvaničnik koji je preuzeo novu vlast nakon što su tri koalicije “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i Crno na bijelo” dobile većinsku podršku građana na parlamentarnim izborima.

- Advertisement -


Od ukupno 71 poslanika za Bečića je glasalo 45 poslanika iz ta tri saveza, ali i poslanici Bošnjačke stranke i Nik Đeljošaj, nosilac albanske izborne liste “Genci Nimanbegu-Nik Gjeloshaj”.

Poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija bili su uzdržani, dok je Andrija Popović (Liberalna partija) bio protiv.

Bečić je predložen u pauzi sednice, nakon verifikovanja mandata poslanicima novog saziva.

Verifikaciju 81 mandata poslanika obeležilo je odsustvo Đukanovića, dok su bili prisutni ombudsman Siniša Bjeković, vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, predsedavajuća Ustavnog suda Desanka Lopičić.

Ostavite komentar

Najnovije objave

UN UPOZORAVA: Nestašica vode može da postane svetski problem

Nestašice vode zbog njene preterane potrošnje i klimatskih promena mogle bi da dovedu do svetske krize vode, upozorile su...

Još priča na sličnu temu