BRAZILSKI PREDSEDNIK: SAD i EU da traže put ka miru u Ukrajini a ne da podstiču eskalaciju konflikta

Obavezno pročitajte

Amerika i Evropa moraju da počnu da govore o tome kako postići mir u Ukrajini a ne da podstiču eskalaciju konflikta, smatra predsednik Brazila Injasio Lula da Silva. Da Silva boravi u poseti Kini. On je juče razgovarao sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.

„Juče sam dugo razgovarao sa Si Đinpingom. Potrebno je okupiti grupu država koje su spremne da traže način za postizanje mira. Razgovarao sam o tome sa Evropljanima, Amerikancima, o tome sam i juče razgovarao“, rekao je brazilski predsednik, preneo je portal G1.

- Advertisement -

Lula da Silva, takođe, insistira da države koje isporučuju oružje u zonu konflikta, prekinu to da rade.

„Neophodno je uveriti zemlje koje isporučuju oružje i tako dovode do eskalacije da prekinu sa tim… Neophodno je da SAD prestanu da podstiču eskalaciju rata i da počnu da govore o moru, da EU počne da govori o miru da bi ljudi mogli da uvere Putina i Zelenskog da mir interesuje sve a rat samo njih dvojicu“, rekao je Da Silva.

Podsetimo, britanski „Fajnenšel tajms“ je nedavno pisao da predsednik Brazila želi da predloži formiranje „mirovnog kluba“ uz učešće Kine u cilju razrešenja sukoba u Ukrajini i da namerava da taj predlog iznese tokom posete Kini.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu