Bajden odlučio da se kandiduje za drugi predsednički mandat

Obavezno pročitajte

DABLIN – Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je na kraju svoje posete Republici Irskoj da je odlučio da se kandiduje za drugi predsednički mandat i potvrdio da će svoju kandidaturu formalno objaviti „relativno uskoro”.

„Objavićemo to relativno brzo, ali samo putovanje u Irsku ojačalo je moj osećaj optimizma u vezi sa onim što se može učiniti”, rekao je Bajden novinarima na kraju svog putovanja u Irsku, prenosi Rojters, navodi Tanjug.

- Advertisement -

Agencija navodi da su, iako brojne Bajdenove pristalice nisu sigurne da li je 80-godišnji predsednik, jedan od najstarijih svetskih lidera, zaista sposoban da se posveti drugom četvorogodišnjem mandatu u Beloj kući, bliski saradnici i saveznici, daleko od očiju javnosti, već počeli da preduzimaju korake za uspostavljanje infrastrukture kampanje i prikupljanje sredstava.

Bajden bi na kraju drugog predsedničkog mandata imao 86 godina, što je devet godina više u poređenju sa prosečnim životnim vekom muškaraca u SAD.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšen srpski ratni veteran na Jarinju, po ulasku na KiM mu se gubi svaki trag!

Sinoć nešto posle jedanaest časova na administrativnom prelazu Jarinje, pripadnici šiptarske policije uhapsili su srpskog borca, koji je vozilom...

Još priča na sličnu temu