Bačena bomba na japanskog premijera (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Japanski premijer Fumio Kišida je hitno evakuisan, nepovređen, pošto je naprava za koju se pretpostavlja da je dimna bomba bačena na njega na događaju u gradu Vakajama, gde je trebalo da se obrati publici, javljaju japanski mediji, a prenosi BBC.

Jedna osoba je odmah uhapšena: pojavili su se snimci na kojima se vidi kako policajci drže osumnjičenog. Svedok događaja je rekao da je jedna osoba bacila na premijera neku napravu, da se začula glasna eksplozija, a zatim se video dim. Zasad nema izveštaja o eventualnim ranjenim osobama. Policija je samo saopštila da je uhapšena jedna osoba, zasad nije bilo daljih komentara.

- Advertisement -

Japanski javni servis, NHK, prikazao je snimak na kojem se vidi kako ljudi beže sa mesta incidenta. Vidi se i kako jednog čoveka odnose. Kišida je upravo počinjao svog govor u luci u Vakajami, kad je objekat bačen na njega.

Jedna žena koja je bila u publici je rekla za NHK: „Zaprepašćena sam. Srce mi još jako lupa“. Publika se razbežala u panici, pošto se čula eksplozija.

Nasilni napadi na političare su veoma retki u Japanu. Ali sad postoji nervoza oko pitanja sigurnosti, pogotovo posle ubistva bivšeg premijera Šinzo Abea prošle godine.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu