BRATISLAV GAŠIĆ: Znamo ko je ubio Olivera Ivanovića

Obavezno pročitajte

Ministar policije Bratislav Gašić izjavio je danas u Skupštini Srbije da se zna ko je ubica Olivera Ivanovića i da je pod nemačkom zaštitom.

– Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od nemačkih organa, pod čijom je zaštitom taj čovek, da nam daju podatke. Imamo slike sa aerodroma Tirana kada je sleteo, kada je ušao u Prištinu, u stan – rekao je Gašić u Skupštini Srbije navodeći da je to rezultat zajedničkog rada Tužilaštva za organizovani kriminal, MUP-a i BIA.

- Advertisement -

To što su nedostupni našim organima ne znači da neće moći da budu procesuirani, ali je slučaj rešen, dodao je Gašić.

On je odgovarajući na pitanja opoziije rekao da je važno da naglasi i jednu po njemu bitnu stvar.

– Niko od vas koji sedite sa te strane se nije družio sa Oliverom Ivanovićem, koliko su se družili Aleksandar Vučić i Bata Gašić. Niko od vas nije vodio računa o njegovoj porodici dok je Ivanović bio u zatvoru, koliko je vodio predsednik Vučić, i njegova porodica to zna. Ali je najlakše da se o tome priča – rekao je Gašić.

Ministar unutrašnjih poslova je dodao da to što je ubica nedostupan našim organima, ne znači da u nekoj bliskoj budućnosti neće moći da bude procesuiran u Srbiji,

– Ali je slučaj rešen, na način na koji to profesionalci rade – istakao je Gašić.

Lider Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. u Kosovskoj Mitrovici. On je pogođen sa pet metaka u grudi i podlegao je povredama u bolnici.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu