BRATISLAV GAŠIĆ: Biće jako lepih materijala sa Skaja u narednom periodu

Obavezno pročitajte

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić govorio je danas u Skupštini Srbije i o slučaju Jovanjica.

Gašić je za slučaj „Jovanjica” rekao da je to gazdinstvo krenulo sa uzgojem organske hrane i da je to gazdinstvo tri puta tražilo zahtev od MUP-a da se izvrši kontrola vrednosti marihuane, jer su tražili od Ministarstva poljoprivrede dozvolu za uzgoj medicinske marihuane, i da za to postoje dokazi.

- Advertisement -

„Pitali ste me da li je Predrag Koluvija donator BIA. Preko Gradske uprave su donirali 261.000 dinara za nameštaj za ispostavu BIA Stari Grad. Ako me pitate da li je to normalno u BIA, mogu da vam donesem jednu knjigu u kojoj ćete da vidite koliko je Saša Vukadinović (bivši šef BIA) puta dobio i od koga sve dobio donaciju za BIA”, rekao je Gašić.

On je naveo da je bilo mnogo tekstova u kojima se tvrdilo da je Jovanjica kupio BIA brod, da je Jovanjica dao ogromne pare i niko nije rekao izvinite, nije tačno”.

„I ta donacija je došla preko njegovog prijatelja tada koji je uhapšen zajedno sa njim. Ali vam po hiljaditi put ponavljam, nemojte instituciju da vezujete uz pojedinca”, rekao je Gašić.

Ministar je naveo da je oduvek bilo nelegalnog oružja na ulicama celog sveta, ne samo Srbije, i da će uvek biti „prljavih znački” koje pokušavaju da na dodatni način dođu do dodatnog prihoda.

„Naravno da radimo na suzbijanju takvih pojava. Jako brzo mi nađemo ko je kada slikao u JIS (Jedinstvenom informativnom sistemu), kome je poslao, zašto je poslao”, rekao je Gašić.

Gašić je, između ostalog, naveo da će „u narednom periodu doći jako puno lepih materijala sa Skaja o povezanosti nekih kriminalaca, nekih policajaca, nekih novinarskih i političkih krugova”.

Ministar je ponovio da brat predsednika Srbije Andrej Vučić nikada nije imao telefonsku vezu sa Predragom Koluvijom, ali da je, kako je rekao, tada bilo zgodno da se napravi afera, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Pad zapadne hegemonije, petrodolar je istorija

Putovanje Vladimira Putina na Bliski istok ukazuje na pad zapadne hegemonije, napisao je nemačko-finski preduzetnik i bivši vlasnik najvećeg...

Još priča na sličnu temu