Borelj razgovarao sa Vučićem i Kurtijem

Obavezno pročitajte

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj razgovarao je danas, nakon napada na tzv. kosovsku policiju u selu Banjska sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem.

„Nakon današnjeg užasnog i kukavičkog terorističkog napada na službenike kosovske policije, Borelj je razgovarao sa premijerom Kurtijem. On je najoštrije osudio današnju agresiju“, navodi se u saopštenju EU.

- Advertisement -

Visoki predstavnik Borelj izrazio je saučešće porodici, kolegama i najbližima policajca koji je izgubio život na dužnosti, a povređenim policajcima poželeo brz oporavak.

Visoki predstavnik je pozvao i predsednika Srbije.

„Borelj je ponovio svoj poziv napadačima da se odmah predaju i puste hodočasnike iz manastira Banjska, da bezbedno odu“, dodaje se u saopštenju, preneo je „Kosovo onlajn“.

Pozvao je ponovno uspostavljanje mira i stabilnosti.

Dodaje se da Euleks, kao drugi bezbednosni odgovorni, prati situaciju na terenu i spreman je da podrži kosovske institucije u očuvanju stabilnosti i bezbednosti svih zajednica, u skladu sa svojim mandatom i u bliskoj saradnji sa Kforom.

U saopštenju se ukazuje da je specijalni predstavnik EU za Kosovo na terenu u bliskom kontaktu sa vlastima.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Španija, Irska, Belgija i Malta traže samit EU o prekidu vatre u Pojasu Gaze

BRISEL – Španija, Irska, Belgija i Malta žele da se održi samit Evropske unije o prekidu vatre u Pojasu Gaze,...

Još priča na sličnu temu