Šta je kosovska policija pronašla od oružja i opreme? (FOTO)

Obavezno pročitajte

Kako je javljeno ranije, a prema informacijama sa terena, do sada su na severu Kosova i Metohije ubijena tri napadača, uhapšena su dva i četvorica osumnjičenih koji su zatečeni u nedozvoljenom posedu radio-veza, a za koje se sumnja da su povezani sa terorističkom grupom.

Drugi uhapšeni napadač takođe je bio u vojnoj uniformi i naoružan dugim puškama i municijom, saopštila je kosovska policija.

- Advertisement -

U kasnim satima intenzitet napada na policijske službenike je smanjen, ali je bezbednosna situacija i dalje napeta, dok su policijske jedinice tokom kontrole u pojedinim lokacijama, stambenim zgradama i u pojedinim vozilima koje je teroristička grupa koristila za blokadu puteva uključujući i vozila koja su se nalazila oko manastira u Banjskoj, pronađeni su puni arsenalom oružja.

Prema prvim informacijama, radi se o pronalaženju desetina, stotina komada naoružanja različitih tipova i kalibara, uniformi i logističke opreme, uključujući i vojno naoružanje teškog kalibra poput granata, zole, mitraljeza, kalašnjikova itd.

– Policija Kosova pod rukovodstvom tužioca Specijalnog Tužilaštva Republike Kosova, u koordinaciji sa EULEX-om i KFOR-om su ušli u prateće objekte manastira Banjska, radi obavljanja službenih dužnosti – zaključeno je u saopštenju.

Ostavite komentar

Najnovije objave

MUP zabranio skup „Podrška narodu Palestine – Srbija“ u Beogradu

Inicijativa "Podrška narodu Palestine Srbija" saopštila je da je od policije dobila zabranu organizacije protestnog skupa, sa obrazloženjem da...

Još priča na sličnu temu